Yeşil Hat Tüzüğü 20. yılında: 64 milyondan fazla geçiş

29 Nisan 2024

Güncelleme: 29 Nisan 2024

A
A

Yeşil Hat Tüzüğü'nün yürürlüğe girmesinin 20. yıl dönümü nedeniyle Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Türk ve Rum Ticaret Odası yöneticileri konuşma yaptı. Yeşil Hat'tan her iki yönde 64 milyondan fazla kez geçildiği belirtildi.

ZgotmplZ

Bugün Ledra Palace Otel’de Yeşil Hat Tüzüğü'nün yürürlüğe girmesinin 20. yıl dönümü nedeniyle AB Bilgi Merkezi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı Myrto Zambarta yaptı.

Etkinliğe katılamayan Kıbrıs (Rum) Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) Başkanı Stavros Stavrou adına KEVE Onursal Başkanı Manthos Mavromatis ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz adına KTTO Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Ergüven, birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından panele geçildi ve panelistler Tüzüğün sağladığı faydalar hakkında kişisel deneyimlerini paylaştı.

Etkinlikte ikinci panel oturumu gerçekleştirilecek ve ardından bir streetball turnuvası düzenlenecek.

Turnuvaya Kıbrıslı Türk ve Rumlardan oluşan takımlar katılacak.

Etkinlik bir ağ kurma (networking) resepsiyonu ile sona erecek.

64 MİLYONDAN FAZLA GEÇİŞ OLDU

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeşil Hat Tüzüğü'nün Kıbrıs'ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım ve Yeşil Hat ticaretinin insanları ve toplumları bir araya getirdiği belirtildi.

Tüzüğün Kıbrıslı Türk ve Rumların Kıbrıs'taki Yeşil Hat ve Birleşmiş Milletler tarafından kontrol edilen ara bölgeye geçmelerine olanak tanıyarak iki toplum arasında güvenin oluşturulmasına katkıda bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Tüzüğün Nisan 2004'te yürürlüğe girmesinden bu yana, Yeşil Hat'tan her iki yönde 64 milyondan fazla kez geçildiği belirtildi.

Tüzüğün Yeşil Hat üzerinden geçen mallar, hizmetler ve kişiler için özel kurallar getirdiği ve AB pazarına sunulan malların ilgili AB standartlarına uygunluğunu sağladığı vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar