Ülkenin ilk meyve-sebze kurutma tesisi Yeşilyurt'ta açıldı

1 Şubat 2024

Güncelleme: 2 Şubat 2024

A
A

Yeşilyurt'ta açılan ülkenin ilk meyve-sebze kurutma tesisinde, mandalina, portakal, çilek, muz gibi meyveleri atıştırmalıklara dönüştürerek paketleniyor.

ZgotmplZ

KKTC'nin ilk meyve-sebze kurutma tesisi Yeşilyurt'ta açıldı.

Türkiye'nin Kıbrıs'taki kalkınma projelerini destekleyen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen tesis, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) tarafından işletilecek.

Tesis, mandalina, portakal, çilek, muz gibi meyveleri sağlıklı atıştırmalıklara dönüştürerek paketleyecek. Ayrıca, geleneksel ürünler de kurutulacak. Tesisin maliyeti 45 bin Euro ve elektrik enerjisi solar sistemden sağlanacak.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun eşi Birgül Feyzioğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, bakanlık bürokratları, üreticiler ve bölge halkı katıldı.

Tesisin önemine vurgu yapan konuşmacılar, kadın kooperatiflerinin ekonomik kalkınmada önemli bir rol oynadığını ve bu tesisin ülkede üretim çeşitliliğini artırarak kadın emeğine katkı sağlayacağını belirttiler. Ayrıca, tesisin kullanacağı solar enerjinin çevre dostu bir yaklaşım olduğu ve benzer projelerin yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı. Açılış töreninde, tarım sektöründeki destekler, ürün çeşitliliği, ve kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer alması gibi konular da ele alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar