''Türkiye narenciyeye ambargo uygulamıyor''

30 Ocak 2024

Güncelleme: 31 Ocak 2024

A
A

Narenciye Üreticiler Birliği, Türkiye'nin narenciye ürünlerine ambargo koymadığı, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Birlik, sorunların çözümü için gayret gösteren CTP ile Tarım Bakanlığı'na teşekkür etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği (KTNÜB), Türkiye'nin narenciye ürünlerine ambargo koyduğu iddialarını kesinlikle reddederek, bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Birlik, Türkiye'nin her dönemde üreticilere destek olduğunu ve narenciye ürünlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çaba harcadığını ifade etti.

Bahse konu “böcek ve/veya hastalık” konusuna değinilen açıklamada, kamuoyunda ve özellikle birçok üretici arasında, yapılan eleştiri ve tepkilerin “Türkiye Cumhuriyeti’nin ambargo koyduğu yönünde” olduğu belirtilerek şöyle devam edildi:

“Bizler Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği olarak; tüm uğraşlarımıza rağmen ne böyle düşünen üreticilerimizi ne de kamuoyunu, bunun böyle olmadığı hususunda ikna etmeyi başaramadık veya yetersiz kaldık. İstifamız bu nedenle gündeme gelmiştir.”  

“AMBARGO İDDİASI KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL…”

Açıklamada, yaşanılan sorunlar konusunda ortaya atılan "Türkiye'nin ürünlere ambargo koyduğu" iddialarının kesinlikle doğru olmadığı vurgulanarak, “Anavatanımız biz üreticiye her dönemde destek olmuştur ve Türkiye, Büyükelçiliği aracılığıyla narenciye ürünlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, üreticinin malının hak ettiği şekilde satılması için çaba ve desteklerini kesintisiz sürdürmektedir. Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği’nin de bu konuda tavrı ve çizgisi nettir” denildi.

CTP İLE TARIM BAKANLIĞI'NA TEŞEKKÜR

Açıklamada, narenciye üreticileriyle bir araya gelerek maliyet çalışmaları yaptıkları, Tarım Bakanlığı ile ihracat teşvik primlerini belirlemek için çalışmalar yürüttükleri ve ihracatın önünü açmak adına çaba sarf ettikleri belirtildi. Ayrıca, yaşanan sorunların çözülmesinde Cypfruvex yönetimine ve Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş'a teşekkür edilerek, defalarca kendilerini ziyaret ederek sorunlarına çözüm bulmak için her türlü gayreti gösteren, Ana Muhalefet partisi CTP’ye ve Genel Başkanı Tufan Erhürman ile ekibine de Birliğin teşekkür borcu bulunduğu teşekkür edildi.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar