Tarım Bakanı'nın istifasını isteyen hayvancılar, ithal ete karşı araçlı eyleme başlıyor

13 Mayıs 2024

Güncelleme: 13 Mayıs 2024

A
A

İthal etin ülkeye girmesine izin verilmesini istemeyen hayvan üreticileri, Lefkoşa'da pazartesi günü süresiz araçlı eylem başlatma kararı aldı. Tarım Bakanı'nı istifaya çağıran Naimoğulları, hayvan fiyatlarına 1 yıldır zam yapmadıklarını söyledi.

ZgotmplZ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Lefkoşa'da pazartesi günü süresiz araçlı eylem başlatma kararı aldı.

Birlik, canlı hayvan fiyatlarına hayat pahalılığı oranında artış yapılması talebini de kararlaştırdı.

İthal etin ülkeye girmesine izin verilmesini eleştiren Naimoğulları, bu durumun üreticilere zarar verdiğini savundu ve hükümetin taleplerine cevap vermesini beklediklerini açıkladı.

Naimoğulları, Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) ithal et konusunda yetkilendirildiğini, 20 tır, 500 ton donmuş et getirileceğini kamuoyuna duyurduğunu ancak daha sonra bu paylaşımın kaldırıldığını öne sürerek,  bunu “ciddiyetsizlik” olarak niteledi.

''TARIM BAKANI İSTİFA ETSİN''

Tarımı yöneten kişinin, tarımın içindekileri dinleyerek hareket etmesi, gerekirse de istifa etmesi gerektiğini kaydeden Naimoğulları, hükümetin içinde çatlaklar olduğunu iddia etti. “Bizi hükümetin ne durumda olduğu değil, üreticilerimizin, köylünün ne durumda olduğu ilgilendirmektedir” diyen Naimoğulları, yapılan yanlışları kabul etmediklerini söyledi.

''BİR YILDIK ZAM YAPMADIK''

Bir yıldır inek ve dana fiyatını sabitlediklerini ifade eden Mustafa Naimoğulları, “Halk ucuza et yesin diye hepsi üzerimize geldi. Gidip denetleyemediler, sorgulayamadılar kasabı, marketçiyi… Bir yıldır canlı hayvan fiyatını, altı aydır kuzu fiyatını sabitledik. Kilosu 250 TL’nin altına imza attık. Yine uymadılar, kasaplar geri adım attılar” diye konuştu.

 Naimoğulları, “Onlar ithal ete izin verdiyse, biz de hayat pahalığını canlı hayvan fiyatına yansıtacağız… Biz fiyatlarımızı koyacağız isteyen alsın, isteyen ithal et geliyor, ithal et alsın” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar