S&P, Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükseltti

30 Eylül 2022

Güncelleme: 30 Eylül 2022

A
A

S&P, Türkiye'nin bu yıl ve gelecek yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti.

ZgotmplZ
Standard & Poor's; Moody's ve Fitch Group ile birlikte kredi derecelendirme kuruluşları arasındaki en büyük üç şirket olarak bilinirler.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türk ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti.

S&P, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 5,2'ye, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmininin ise yüzde 2,8'e yükseltildiğini bildirdi.

S&P bu yıla ilişkin büyüme tahmininin 1,7 puan artırılarak yüzde 5,2'ye çıkartılmasına gerekçe olarak, bu yılın ikinci çeyreğinde büyümenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi ve kış aylarına kadar sürmesi beklenen turizm sektörünün güçlü performans sergilemesini gösterdi. Kararın, ilerde genişleyici makroekonomik politika adımlarının devam edeceğine ilişkin beklentileri yansıttığını kaydedildi.

Kuruluş, 2023'teki büyüme beklentisini 1,1 puan artırarak yüzde 2,8'e yükseltme kararının ise 2023'teki parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümetin uygulanabileceği olası ek politika desteği beklentisiyle alındığını bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar