Resmileşti: Ek bütçe 6 milyar TL

7 Haziran 2022

Güncelleme: 10 Haziran 2022

A
A

12 milyar 770 milyon TL olan ek bütçe 18 milyar 810 milyon TL’ye yükseltildi.

ZgotmplZ MYK Haber

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ek bütçe Bakanlar Kurulu’ndan dün geçti.

Maliye Bakanı Sunat Atun, ek bütçenin 6 milyar 40 milyon TL tutarında olduğunu söyledi.

Döviz ve enflasyon krizi henüz yaşanmadan hazırlanan 2022 yılı bütçesi, geçtiğimiz kasım sonunda 12 milyar 770 milyon TL olarak onaylanmıştı.

Ek bütçeyle birlikte, bütçe 18 milyar 810 milyon TL’ye yükseltildi.

Bakan Atun, ek bütçeyle birlikte  2022 bütçesindeki öngörülmüş olan genel açığın ise yüzde 12’den yüzde 28’e yükselmiş olduğunu söyledi.

Oransal olarak bakıldığında genel bütçenin yüzde 47.3, yerel bütçenin de yüzde 54.3 düzeyinde büyümüş olduğuna dikkat çeken Atun, gelirler tarafındaki artış beklentilerinin ise 2 milyar 200 milyon TL öngörüldüğünü belirtti.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Atun, ek bütçenin yapılmasındaki en temel nedenin, yüksek enflasyonun ülkeye getirdiği olumsuz yansımaları ortadan kaldırabilme olduğunu belirtti. Atun, devletin hizmetleri ve yatırımlarında devamlılığı ve görevini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesine ilişkin mali alanı buna uygun hale getirmek ve Hayat Pahalılığı ödeneğinin yeniden düzenlenebilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Ek bütçe, önce Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi'ne gidecek, ardından onaylandığı takdirde, Meclis Genel Kurulu’na sevk edilecek.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başbakanlığı döneminde 14 Nisan'da imzalanan “2022 Yılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması" uyarınca, Türkiye'den KKTC’ye 3 milyar 200 milyon TL hibe ve 1 milyar 50 milyon TL kredi verilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar