Özel sektör emekçisine "kula kulluk yapmayın, örgütlenin" çağrısı: Bu çarkları siz olmadan döndüremezler...

15 Mayıs 2024

Güncelleme: 15 Mayıs 2024

A
A

Emekçilerden örgütlenmekten korkmamaları ve en yakın sendikaya giderek üye olmalarını isteyen Serdaroğlu, “Gelin bu çarkları durduralım, gelin tüm özel sektör emekçileri olarak sokağa çıkalım.” çağrısında bulundu.

ZgotmplZ MYK

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret konusunda yaşanan tartışmaları işaret ederek, özel sektör emekçilerinin örgütsüz oldukları için çile çektiklerini belirtti.

Emekçilerden örgütlenmekten korkmamaları ve en yakın sendikaya giderek üye olmalarını isteyen Serdaroğlu, “Gelin bu çarkları durduralım, gelin tüm özel sektör emekçileri olarak sokağa çıkalım.” çağrısında da bulundu.



Ada TV’de Ramazan Adnan’ın sunumuyla ekrana gelen “Masada” programına katılarak, sürdürülen asgari ücret görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, özel sektör emekçilerine şöyle seslendi:

“Özel sektör emekçisi kardeşlerim örgütsüzsünüz. Bütün bu çektiğimiz çileler bundandır, bizim de elimizin güçsüz oluşu ondandır. Örgütlenmeniz lazım.

Gelip de bizde örgütlenin demiyorum, kendinize bulduğunuz en yakın sendikaya gidin, o cesareti gösterin ve gidin örgütlenin. Örgütlenmediğimiz sürece, oturduğumuz yerden  ‘Asgari ücret artsın da benim ücretim artsın.’ beklentisi içerisinde olursak, bu iş böyle uzun vadeli gitmeyecek, bu kısır döngü böyle bu şekilde devam edecek. Onun için örgütlenmek şarttır, sendikalaşmak şarttır. En iyi toplum örgütlü toplumdur, bunu her zaman söylüyoruz. Örgütlenmeden kimse korkmasın, korkanlardan da siz korkmayın, çünkü onlar kötü niyetli olanlardır. İyi niyetli olanlar hepsi bizim yanımızda olacaktır.

Örgütlenmek şarttır, asgari ücret ne kadar artarsa artsın, hükümet modelleri bu şekilde olduğu sürece, denetim olmadığı sürece, kayıt dışılık engellenmediği sürece, kayıt dışı ekonomi devam ettiği sürece biz kısır döngünün içinde ezilmeye devam edeceğiz ama mücadeleyi de asla ve asla bırakmayacağız. En yakın size sendikayla gidin örgütlenin, korkmayın. Bu çarklar biz olmadan dönmez arkadaşlar. Bu çarkları biz olmadan döndüremezler. Emek en yüce değerdir, artık kula kulluk yapmaktan vazgeçin, kimseye de yalaka olmayın, kendiniz olun, güç sizdedir, sadece ve sadece sizdedir. Bu sesime kulak verin. Göreceksiniz ki, yarınlarımız bugünden çok daha iyi olacak ama cesaret… Kaybetme korkusunu üzerinizden atın, kaybetme riskini almayan kazanamaz. Yeter ki birlik olalım, bizi kırmasınlar, küçük küçük vaatlerle örgütlü bir şekilde yola çıktığımızda döndürmesinler. Gelin bu çarkları durduralım, gelin tüm özel sektör emekçileri olarak sokağa çıkalım, sokağa inelim, bakalım ne yapacaklar, bakalım kim temizleyecek yolları, kim toplayacak çöpleri, kim marketteki rafları silecek, kim restorandaki bulaşıkları yıkayacak, kim kendilerine yemek servisi yapacak? Değerli kardeşlerim, değerinizi bilin, kendinizi değersizleştirmeyin ve örgütlenmek şart diyorum…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar