Onlarca yabancı Büyükelçi ile diplomat, Ticaret Odası'nın resepsiyonuna katıldı

21 Kasım 2023

Güncelleme: 21 Kasım 2023

A
A

KTTO'nin 65. kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna ABD, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Japonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya Büyükelçileri ile İngiliz Yüksek Komiseri, BM, AB yetkilileri de katıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), 65. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında adada görevli yabancı misyon temsilcilerinin de davetli olduğu bir resepsiyon düzenledi.

Resepsiyona katılanlar arasında Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Japonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya Büyükelçileri ile İngiliz Yüksek Komiseri; Çin, Polonya, Portekiz, Almanya ve Hollanda Büyükelçiliği mensupları, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart, UNDP Kıbrıs ofis müdürü Jakhongir Khaydarov, Avrupa Komisyonu yetkilileri, Kıbrıs (Rum) Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve adada konuşlu proje ekipleri ile takım liderleri yer aldı.

Oda Başkanı Turgay Deniz, KTTO'nun 65 yıl önce kurulduğunu ve bugün Kuzey Kıbrıs'ın en önde gelen iş örgütü olduğunu belirtti.

Oda olarak küresel erişim taahhüdü doğrultusunda Brüksel, Ankara ve Londra'da temsilcilikler kurduklarını söyledi. Deniz, KTTO'nun Kıbrıs Türk iş dünyasını temsil eden bir direnç ve kararlılık feneri olduğunu ifade etti.

Oda, Kıbrıs Türk ekonomisinin büyük bir oranını temsil ettiğini ve farklı sektörleri kapsayan 5 bine yakın aktif üyeyi temsil ettiğini kaydetti.

KTTO’nun Kıbrıs Türk ekonomisinin büyük bir oranını temsil ettiğini ifade eden Deniz, şu açıklamayı yaptı:

“Küresel erişim taahhüdümüz doğrultusunda, 2005'ten beri Brüksel'de, 2018'den beri Ankara'da ve 2022'den beri Londra'da temsilcilikler kurduk. Odamız, Kıbrıs Türk iş dünyasını tanımlayan girişimcilik ruhunu simgeleyen bir direnç ve kararlılık feneri olmuştur. Yıllar boyunca, üyelerimizin sarsılmaz bağlılığının ve ekonomimizin canlılığının bir kanıtı olarak duran ekonomik değişimler, siyasi değişiklikler ve küresel zorluklar arasında gezindik.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak, uyum sağlamaya, yenilik yapmaya ve ekonomimizin büyümesine katkıda bulunmaya kararlıyız. İş dostu bir ortamı savunmaya, yatırımı teşvik etmeye ve üyelerimizin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın 65. kuruluş yıl dönümü sadece geçmişin kutlanması değil; iş birliğinin sınır tanımadığı ve ekonomik ilerlemenin ortak bir çaba olduğu bir geleceğe yönelik taahhüttür.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar