Limanlar için uluslararası mücadele

5 Aralık 2023

A
A

2. Deniz Ambargoları Çalıştayı'nda alınan kararla, Kuzey Kıbrıs limanlarına dönük ticareti engelleyen hukuk dışı baskılara ve insan hakkı ihlallerine karşı mücadele için bütçe ayırılarak, uluslararası platformlarda mücadele edilecek.

ZgotmplZ

Deniz Ambargoları Çalıştayı'nın ikincisi, Shipyard Famagusta Ltd. tarafından düzenlendi.

Çalıştayda, GKRY'nin Kuzey Kıbrıs limanlarına deniz ticaretini engelleyerek ülkeyi izolasyona sürüklemeye çalıştığı konusunda, siyasi partiler, sivil toplum ve meslek örgütleri bir araya geldi.

Toplantıya, tüm siyasi partilerden milletvekilleri, AKPA ve Avrupa Parlamentosu temsilcisi milletvekilleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Armatörler Birliği ve Kıbrıs Türk Acenteler Birliği Başkanları, yönetici ve temsilcileri ile öğretim üyeleri katıldı.

Açıklamada, toplantının ticaret ve seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, insani ihtiyaçlara erişimi engelleyen ve BM nezdinde insan hakları ihlali sayılan uygulamalara karşı sivil toplum tarafından uluslararası platformlarda savunulacağı belirtildi.

Toplantıda, Kuzey Kıbrıs limanlarına dönük ticareti engelleyen hukuk dışı baskılara karşı birleşik bir tutum sergilenmesi ve denizcilik politikalarının geliştirilmesi için daha fazla bütçe ayrılması gibi konularda uzlaşmaya varıldı.

Toplantıda, T.C. Lefkoşa Büyükelçilik Müsteşarı Simay Şaşkın, Eski Limanlar Dairesi Müdürü Kaptan Öğretim Üyesi Enver Yetkili, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, HP Başkanı ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Kudret Özersay, CTP Milletvekili Asım Akansoy, UBP Milletvekili ve AKPA temsilcisi Oğuzhan Hasipoğlu, Gazimağusa Liman Başkanı Kaptan Kemal Yapıcı, Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ve GAÜ öğretim Üyesi Sadık Akyer gibi katılımcılar görüş ve önerilerini sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar