Komisyon, asgari ücreti belirlemek için toplanıyor

9 Mayıs 2024

Güncelleme: 10 Mayıs 2024

A
A

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek için yarın ilk toplantısını yapacak.

ZgotmplZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu (solda) ve Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu

Haber Merkezi

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, yarın yılın ikinci asgari ücretini belirlemek üzere saat 10.00’da toplanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek amacıyla, ilk toplantısını yarın saat 10.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda yapacak.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 12 Ocak'ta ikinci kez yaptığı toplantıda, yılın ilk asgari ücretini net 24 bin TL olarak belirlemişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 26 Nisan cuma günü yaptığı açıklamada; katıldığı bir programda Komisyon’un toplanma tarihi ile ilgili açıklamasının yanlış anlaşıldığını belirterek, Komisyon’un toplanacağı en geç tarihin haziran ayı değil, 18 Mayıs olduğunu söylemişti.

Hür-İş Federasyonu ise, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması için 29 Nisan pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, resmen başvuruda bulunmuş, 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak şekilde yeni asgari ücretin belirlenmesini istemişti.

Ülkede asgari ücret, Asgari Ücret Saptama Komisyonu tarafından belirleniyor. Yasaya göre komisyon yılda 3 kez toplanabiliyor.

Devlet, işçi ve işveren tarafından eşit sayıda toplam 15 temsilciden oluşan komisyon, yeni yılın ilk asgari ücretini aylık brüt 27 bin 587 TL, net ise 24 bin TL olarak belirlemişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar