Kasaplar ve restorancılar "ithal et" talep etti, hükümet gündemine aldı

29 Kasım 2022

Güncelleme: 29 Kasım 2022

A
A

Kasaplar Birliği ve Restorancılar Birliği, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile görüşerek, ülkeye ithal et getirilmesini talep etti. Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak, konunun yarın Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını açıkladı.

ZgotmplZ

Kasaplar Birliği ve Restorancılar Birliği bugün et fiyatlarındaki pahalılığa çözüm bulmak amacıyla Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi. İki birlik, görüşmede ülkeye ithal et getirilmesini talep etti.

Görüşmenin ardından bakanlık önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak, Güney Kıbrıs’tan kaçak etin gelmesinin sağlık ve haksız rekabet açısından kendilerini ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirterek, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği tarafından fiyat artışları konusunda kasaplara suçlamalar yapıldığını işaret etti.

Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak
İTHAL ET KARARI PERŞEMBEYE

Bugün yaptıkları görüşmede Dursun Oğuz'dan hayvan fiyatlarının sabitlenmesi, et fiyatlarının buna göre dengelenmesi ve kaçakçılığın önlenebilmesi için ithal etin geçici bir süre, kontrollü bir şekilde açılmasının yarın Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceği sözü aldıklarını ifade etti.

Perşembe günü sonucun kendilerine bildirileceğini söyleyen Akbıçak, “Kaliteli ve tüm vatandaşların alabileceği fiyata et satmak istiyoruz. Bizim derdimiz budur.” dedi.

“Güney Kıbrıs’tan kaçak et getiriyor musunuz?” sorusuna karşılık ise Halil Akbıçak, yıllardır kaçak etin önlenmesi için mücadele verdiklerini kaydetti.

Akbıçak, vatandaşa iki çeşit et sunmak istediklerini kaydetti. Bunlardan birinin yerli üretim, diğerinin ise ithal et olduğunu belirten Halil Akbıçak, bunların arasında fiyat farkı olacağını söyledi.

"ETİKET DEĞİŞMEKTEN BIKTIK, USANDIK"

Restorancılar Birliği Başkanı Salih Kayım da, kasaplarla aynı gemide olduklarını belirterek, “Onlar bizim en büyük ham maddemizi sektörümüze sunarlar.” dedi. Fiyat artışlarına işaret eden Kayım, “Her gün, her hafta etiket değişmekten, menü değişmekten bıktık, usandık.” diye konuştu.

Özellikle kırmızı et ürünlerinin satılamaz duruma geldiğini ifade eden Kayım, Kasaplar Birliği’ne destek verdiklerini söyledi. Yarınki Bakanlar Kurulu’nu beklediklerini dile getiren Kayım, Bakanlar Kurulu’ndan sonra kendi aralarında bir toplantı daha yapacaklarını kaydetti.

İthal etin gelmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirten Kayım, ülkede büyük bir ihtiyaç ve üretim eksikliği olduğunu söyledi. Ülke üretim açısından dengeye gelene kadar taleplerinin et ithaline izin verilmesi olduğunu belirten Kayım, ülke ve halkın menfaatleri için ortak bir akıl bulmak istediklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar