Kararname iptal: AKSA borcunu hükümetin üstlenmesi için yasa çıkarılıyor

16 Haziran 2022

Güncelleme: 16 Haziran 2022

A
A

Kıb-Tek’in AKSA’ya olan 1 milyar TL civarındaki borcunun hükümetin üstlenmesi için yasa önerisi hazırlandı. Nisanda çıkarılan yasa gücündeki kararname ise yürürlükten kaldırıldı. Son kararı Meclis verecek.

ZgotmplZ MYK Haber

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (Kıb-Tek) AKSA Enerji Üretim Anonim Şirketi'ne olan borcunu üstüne almak için nisan ayında yasa gücünde kararname çıkaran UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, kararnameyi iptal ederek, yasa önerisi hazırladı.

Öneri, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu. Öneriyle ilgili görüş ve öneriler, yirmi gün içinde Meclis Başkanlığına yazılı olarak sunabilecek.

Öneri, 31 Mart itibarıyla Kıb-Tek'in AKSA'ya olan 989 milyon 313 bin 841.47 TL, elektrik alım borcu ile 56 milyon 812 bin 10.01 TL olan gecikme zamları olmak üzere toplam 1 milyar 46 milyon 125 bin 851.48 TL borcun ve bu tarihten itibaren bu borca gelecek faiz ve/veya gecikme zammı tutarlarının devralınmasını öngörüyor.

“Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun AKSA Enerji Üretim Anonim Şirketine Olan Borçlarının Devlet Borcu Olarak Devralınması Hakkında Yasa Önerisi”ni UBP Milletvekili Resmiye Canaltay ile CTP Milletvekili Fikri Toros birlikte hazırladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar