Hür-İş'ten, hayvancılara destek: Yine birileri zengin edilmek isteniyor

16 Mayıs 2024

Güncelleme: 16 Mayıs 2024

A
A

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu, ithal ete ihtiyaç olmadığını ve bunun TÜK kontrolünde getirileceğine inanmadıklarını, et fiyatlarını düşürmenin hükümetin elinde olduğunu belirterek, hayvancılara destek olacaklarını söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

İthal etin ülkeye girmesine izin verilmesini istemeyen Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Lefkoşa'da pazartesi günü süresiz araçlı eylem başlatma kararı aldı.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Hayvancılar Birliği’nin pazartesi günü düzenleyeceği eyleme destek kararı aldı.

Hür-İş Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, kararlarının gerekçesini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

"SORUNLAR, HÜKÜMETİN ÜLKEYİ İYİ YÖNETEMEMESİNDEN"

Serdaroğlu yaptığı açıklamada, hayvancının, kasabın, çiftçinin, emekçinin, asgari ücretlinin, küçük esnafın yaşadığı sorunların temelinin, hükümetin ülkeyi iyi yönetememesi olduğunu savundu.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu
"İTHAL ETE İHTİYAÇ YOK"

"Hükümetin oyununu bozmak istiyoruz. Hür-İş Federasyonu olarak şu anda ithal ete ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz." diyen Serdaroğlu, et fiyatları düşürülmek isteniyorsa bunun hükümetin elinde olduğunu belirterek, bunu topladığı vergilerle sübvanse ederek, hayvancıya verilecek destekle sağlayabileceğini, vatandaşın da bu şekilde daha ucuza et yiyebileceğini ifade etti. 

Serdaroğlu açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"TÜK'ÜN KONTROLÜNDE GETİRİLECEĞİNE İNANMIYORUZ"

"İthal donmuş kıyma ve kuşbaşı et getirmek isteyenlere soruyoruz. Bu eti kim denetleyecek? Şu anda nüfusu bile bilmeyen hükümet ithal ete ihtiyacımız olduğunu nereden çıkardı? Bunun sebebi araştırılmalı. Anlaşılan o ki yine birileri zengin edilmek isteniyor. Toprak Ürünleri Kurumu’nun kontrol dahilinde ithal etin getirileceğine inanmıyoruz. 

Üretimi bitirecek bu adıma karşıyız. Toplum olarak üreticimize sahip çıkmalıyız. Hükümet edenler sahip çıkmıyor. Halk olarak hayvancıların yapmak zorunda kaldıkları zamma tepki göstermek yerine hayvancımıza destek  verelim. Hükümeti bu zamları önlemek için planlama yapmaya davet edelim. Ama bunu yapmanın yolu ithal et getirmek değildir. 

Bu memlekette üretim biterse toplum olarak biz de biteriz. O yüzden Hür-İş Federasyonu olarak üretimin demirbaşı olan hayvancımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz… Halkımızı da üreticimize sahip çıkmaya davet ediyoruz…” 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hükümet, önceki gün tartışma konusu olan ithal ete izin vermiş, Hayvancılar Birliği ise bu karara karşı önceki gün hayvan fiyatlarına zam yapmıştı.

Dün ayrıca, Kıbrıs Türk Kasaplar Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) desteğiyle, taze karkas et yerine, donmuş kemiksiz ithal et izni verilmesini Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Kıbrıs Türk Kasaplar Birliği Başkanı Raşit Şenkaya yaptığı açıklamada, zararlarına rağmen narh kararına uyduklarını ve primlerini alamadıklarını belirtti. Şenkaya donmuş ithal etin vatandaşın ucuz ete erişmesine yardımcı olmayacağını kaydederek ve kaçakçılığın devam edeceğini iddia etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar