Güney'den et alınmasını eleştiren Kasaplar Birliği: Satamadığımız eti çöpe atıyoruz

26 Ocak 2024

Güncelleme: 26 Ocak 2024

A
A

Kasaplar Birliği, et fiyatlarındaki artışları eleştirerek, hükümetin acil önlemler almasını ve Güney Kıbrıs fiyatlarıyla denge oluşturacak bir fiyat aralığı belirlemesini istedi. Birlik ayrıca, ''Satamadığımız eti kokutup çöpe atmaktayız'' dedi.

ZgotmplZ

Kasaplar Birliği, artan et fiyatlarına dikkat çekerek, hükümetin acilen önlem almasını ve Güney Kıbrıs fiyatlarıyla rekabet edebilecek bir fiyat aralığı oluşturmasını talep etti.

Birlik, canlı hayvan fiyatlarındaki artışın et fiyatlarına yansıdığını ve bu durumun sektörde ciddi zarara neden olduğunu ifade etti.

Canlı hayvan fiyatlarına yapılan zamların et fiyatlarına yansıdığı belirtilerek, kasapların bu durumdan zarar gördüğü ve müşteri kaybına uğradığı vurgulandı. Piyasada yetersiz hayvan olmasının etkileriyle başa çıkmanın zor olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ülkede genel olarak hayvan ve sebze üretiminin yetersiz kaldığına dikkat çekilerek, bunun da pahalılığa neden olduğu ifade edildi. Kasaplar Birliği, üretimin nüfusa yetmediği ve bu durumun ekonomik sıkıntılara yol açtığına vurgu yaptı.

Kasaplar, vatandaşların pahalılık nedeniyle Güney Kıbrıs'a alışverişe gitmek zorunda kaldığını belirtti. Bu durumun, yerel esnafı olumsuz etkileyerek ekonomik sıkıntılara neden olduğu ifade edildi.

Kasaplar Birliği, hükümetin bu sorunlar karşısında yetersiz kaldığını savunarak, ekonomik zorluklar altında olan esnafın desteklenmediğini ve halkın alım gücünün düzeltilmesi için gerekli adımların atılmadığını ifade etti.

Kasaplar Birliği açıklamasında, “Şu anda kendi vatandaşımızı kendi elimizle Güney Kıbrıs’a alışverişe gönderiyoruz. Bu da bin bir zorlukla ekonomik sıkıntılar altında ezilen esnafı batırma noktasına getirmiş, elektriğini, kirasını, daha birçok giderini karşılayamaz hale sokmuştur” denildi.

Hükümetten acil önlem alması istenen açıklamada, Güney Kıbrıs fiyatlarıyla rekabet edebilecek bir fiyat aralığında et ve et ürünleri satılabilmesi için çare üretilmesi çağrısı yapıldı. Aksi takdirde, halkın alım gücünün azalması ve sektörde daha fazla zararın yaşanabileceği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler de yer aldı:

“Unutmasınlar ki bu ülkede yaşayan binbir zorlukla işlerini yapmaya çalışan, vergisini fazlasıyla devlete ödeyen, üretimin ve turizmin ayrılmaz bir halkası olan bizler, kasap esnafıyız. Bu halka koparsa çok daha vahim bir durumla karşı karşıya kalınacaktır ki şu anda bu halka kopmak üzeredir.

Satamadığımız eti kokutup çöpe atmaktayız, dolayısıyla da hayvan kesimleri dibe vurmuştur ve bundan her kesim de zarar görmektedir. İsteğimiz ve dileğimiz çok acil bir şekilde bu olumsuz gidişata hükümetin acil çare bulmasıdır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar