Esnaf Odası'ndan çağrı: Tüm tarım arazileri inşaata kapatılsın

4 Aralık 2023

A
A

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), tüm tarımsal arazilerin inşaata kapatılması konusunda bir çağrıda bulundu.

ZgotmplZ

 Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), tüm tarımsal arazilerin inşaata kapatılması çağrısında bulundu.

Taşınmaz mal satışının hangi ülke vatandaşlarına yapıldığı tartışmalarının asıl meseleyi göz ardı ettiği belirtildiği açıklamada, "Esas mesele toprak varlığının hangi ülkeye satıldığından çok, İmar Planlarının bilinçli olarak yapılmaması ve geciktirilmesinden dolayı Mesarya'dan Karpaz'a kadar tüm varlıkların bilinçli bir şekilde pazarlanmaya çıkarılmasıdır. En verimli tarımsal arazilerin satıldığı, geriye kalanların ise satılık olduğu bir ülke yarattığımızı öncelikle görmek zorundayız" denildi.

Açıklamada, ülkeye gelen sermayenin kaynağının bilinmesi gerektiği ve "Kara para bugün için tatlı olabilir... Ama hiçbir zaman yarını da yoktur" denildi.

Çevre kirliliği, tahribatı ve altyapı eksiklikleri göz önüne alındığında, tedbir alma konusunda çok geç kalındığı ifade edilen açıklamada, "Pek çok adımın içtenlik ve samimiyet olması halinde hiç geciktirilmeden atılabileceği de gün gibi ortadadır. İlk adım yılan hikayesine dönen İmar Planlarının yapılmasına ve yayınlanmasına kadar, tarımsal tüm arazilerin, bir kanunla korumaya alınması, inşaata ve inkişafa derhal kapatılmasıdır. Kaldıysa kıyılar ve orman arazileri dahil" denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar