Esnaf da şikayetçi: Fiyat verirken utanıyoruz

24 Kasım 2023

Güncelleme: 24 Kasım 2023

A
A

Son ekmek zammı dar gelirliyi ve kalabalık aileleri yine vurdu. Vatandaş gibi esnaf da zamlardan şikayetçi… Girne’de pastacılık yapan Necla Coşkuner, ”İnsanlara ne fiyat vereceğimizi gerçekten bilmiyorum, fiyat verirken utanıyoruz…” dedi.

ZgotmplZ

Ülkede Türk Lirası'nın değer kaybı ve enflasyona bağlı olarak sonu gelmeyen zam furyası, ekmek ve unlu mamullere gelen zamlarla devam etti.

Gelen yüzde 20'lik zam, dar gelirliyi ve kalabalık aileleri daha çok etkiledi.

Vatandaş gibi esnaf da zamlardan şikayetçi… Maliyetlere yansıyan artışla birlikte ürünlerine zam yapmak zorunda olan esnaf, artık vatandaşın yüzüne bakamadığından yakındı.

Girne’de pastacılık yapan Necla Coşkuner, ”Yurt dışından gelenler için bu karşılanabilir bir şey. Bizim gibi yerliler, burada yaşayan insanlar ve asgari ücretle çalışan insanlar için çok sıkıntı. İnsanlara ne fiyat vereceğimizi gerçekten bilmiyorum, fiyat verirken utanıyoruz…” dedi.

MYK mikrofonuna için döken Coşkuner, şunları söyledi:

"Zamları zamları gelen yeni insanlara göre yaptıklarını düşünürüm. Bizim insanlarımızı bunu karşılayacak durumda değil. Asgari ücrete zam olmadı, her şeye zam oluyor. Yurt dışından gelenler için bu karşılanabilir bir şey. Bizim gibi yerliler, burada yaşayan insanlar ve asgari ücretle çalışan insanlar için çok sıkıntı. Benim de mesleğim pastacı, tatlıcı olduğu için una da zam geldi. İnsanlara ne fiyat vereceğimizi gerçekten bilmiyorum. Bence ben değil benim gibi bir çok kişi bundan şikayetçi ve sadece alanlar değil inanın bunu satan insanlar da bundan şikayetçidir. Bizim de bir arkadaşımız ekmekçilik yapar, o da bundan şikayetçi, unların fiyatları çok arttı. İnsanlara fiyat verirken utandıklarını dahi söylerler. Çünkü bir ekmeği bazen bir evde tek bir kişi tüketiyor ve yani 12 TL'ye günde kaç kez alacak, büyük bir aile kaç kez alması gerekir? Eskiye nazaran inanılmaz bir yükseliş söz konusu. Bence buna bir dur denmeli, sadece ona değil tüp gazadır, suyadır herşeye bir zam geliyor zaten ama ailesi olan insanlar için şu an çok zor bir durum..."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar