En büyük ikinci kripto para borsası OKX, Türkiye'de ofis açıyor

9 Mayıs 2023

Güncelleme: 9 Mayıs 2023

A
A

İşlem hacmine göre en büyük ikinci kripto para borsası OKX, önümüzdeki aylarda Türkiye’de ofis açacağını duyurdu.

ZgotmplZ
OKX Twitter sayfası, 9 Mayıs günü "Türkiye'deki inanılmaz OKX ekibinden merhaba" paylaşımında bulundu.
OKX /Twitter

Haber Merkezi

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası ve önde gelen Web3 (geniş tanımı ile blokzinciri tabanlı web uygulamaları) teknoloji şirketi OKX, Türkiye’deki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Borsa, önümüzdeki aylarda Türkiye'de bir ofis açmayı planlıyor.

OKX’in duyurusu, şirketin isim sponsoru olduğu 2023 İstanbul Blockchain Ekonomi Zirvesi’nden önce geldi.

OKX’nin sitesindeki açıklamaya göre şirketin başkanı Hong Fang şunları söyledi:

“Güvene dayalı bir sistemden güvene dayalı olmayan ve kullanıcılara finansal geleceklerinin kontrolünü ellerine alma yetkisi veren bir sisteme geçerken, Türkiye’de bir ofis açmak OKX için çok önemli bir adım olacak. Türkiye bizim için önemli bir pazar ve kullanıcılarımızla güçlü ilişkiler kurmaktan ve kripto ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz.”

OKX İnovasyon Sorumlusu Jason Lau da şunları dile getirdi:

“Türkiye, kriptoya karşı güçlü iştahı olan bir kullanıcı tabanıyla büyüyen bir inovasyon ve blockchain uzmanlığı merkezi. Türkiye’de fiziksel bir varlık oluşturmanın, Türk kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha iyi anlamamıza ve kripto topluluğunun büyümesine katkıda bulunmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz.”

BINANCE'TAN SONRA İKİNCİ İŞLEM HACMİNE SAHİP

OKX'in son 24 saatlik hacmi 1 milyar 419 milyon 350 bin 164 dolar (27.65 milyar TL). Son 24 saatte 8 milyar 859 milyon 295 bin 181 dolarlık işlem hacmi ile Binance açık ara lider pozisyonda bulunuyor.

OKX'in güncel borsa rezervi 9 milyar 910 milyon 112 bin 294,36 dolar. Binance'ın borsa rezervi ise 64 milyar 85 milyon 204 bin 553,09 dolar olarak veriliyor.

OKX HAKKINDA

OKX nedir?

OKX, dünya çapında milyonlarca müşteriye hizmet veren Seyşeller merkezli merkezi kripto para borsası (CEX) ve cüzdan platformu. Borsa; spot ve basit opsiyon gibi temel düzeyde alım satım işlemlerinin yanı sıra marj ticareti, vadeli işlem, sürekli vadeli işlem sözleşmesi takası ve opsiyon sözleşmeleri gibi türev ürünler de sunuyor. Diğer ürünleri arasında alım satım bot'ları, blok ticareti, OKX Earn (birikim, stablecoin, DeFi, stake etme, ETH 2.0 ve daha fazlası), kripto kredileri ve borsanın launchpad hizmeti olan Jumpstart var.

OKX borsası, sunduğu cüzdan çözümünü tanımlarken; sıcak cüzdan, merkeziyetsiz borsa (DEX), NFT pazarı ve merkeziyetsiz uygulamaların (DApp) birleşiminden meydana gelen bir "Web3 portalı" olduğu iddiasında bulunuyor. Cüzdan; Bitcoin, Ethereum, BNB Chain, Solana, Polygon, Avalanche ve Fantom dahil olmak üzere önde gelen 30'dan fazla blockchain ağını destekliyor.

OKX borsası, OKX Chain isimli kendi blockchain çözümüne sahip. Ayrıca, yazılım geliştiricilerinin kendi DApp hizmetlerini üretirken kullanabilecekleri OKX Oracle ve yerel token OKB de sunulan çözümler arasında.

Ocak 2022'de OKEx borsası, yeni marka bilinci oluşturma hedefi doğrultusunda OKX olarak yeniden markalandı.

OKX borsasının kurucusu kim?

OKX (eski adıyla OKEx), OK Group'a ait olan OKCoin'in yan kuruluşu.

Şirket, Mingxing "Star" Xu tarafından 2013 yılında Çin'de kuruldu. Xu, Çinli bir girişimci. Kendisi, Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Uygulamalı Fizik alanında lisans derecesine sahip. Star Xu, OK Group'un CEO'su konumunda.

OKX'in şu anki CEO'su ise Jay Hao.

OKX borsası ne zaman faaliyete geçti?

Eskiden OKEx ismiyle bilinen borsa 2017 yılında kullanıma açıldı.

OKX borsasının merkezi nerede?

Şirketin merkezi Seyşeller'de bulunuyor.

OKX borsası hangi ülkelerde yasak?

Borsa, 100'ü aşkın ülkede hizmet veriyor. Buna rağmen, Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde ikamet edenlerin platforma erişimi bulunmuyor.

OKX hangi kripto paraları destekliyor?

Borsa, 350'den fazla kripto para birimini listeliyor ve 500'den fazla işlem çiftine destek sunuyor. Platform; BTC, ETH, OKB, AAVE, SOL, MATIC, XRP, DOGE, SHIB ve DOT dahil olmak önde gelen tüm kripto para birimleriyle işlem olanağı veriyor.

OKX borsasında işlem ücreti ne kadar?

Borsanın ücret yapısı, piyasa alıcı ve yapıcı modeline dayanıyor. Platformdaki işlem ücretleri yüzde 0,10 seviyesinden başlayarak işlem hacmi arttıkça azalıyor. Standart kullanıcılar için ücretler OKX ekosistemindeki OKB (yerel para birimi) miktarına bağlı. İleri düzey kullanıcılar içinse ücretler 30 günlük işlem hacmi üzerinden belirleniyor.

OKX borsasında kaldıraç veya marj ticareti seçeneği var mı?

OKX, marj ticareti işlemlerinde 10x'e kadar kaldıraç olanağı sunuyor. OKX, vadeli işlem ve sürekli vadeli işlem sözleşmeleri gibi türev ürünlerde 125x'e kadar kaldıraç olanağı veriyor. Yatırımcılar ayrıca BTC ve ETH dahil olmak üzere birçok kripto para birimiyle desteklenen opsiyon seçeneklerine de erişebiliyor.

(OKX bilgileri coinmarketcap'ten alınmıştır.)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar