Elektriğe de zam geliyor

3 Haziran 2022

Güncelleme: 3 Haziran 2022

A
A

Akaryakıt ve tüp gaza yapılan zamların ardından, elektriğe zam da yolda. Bakan Atun, elektrikte maliyetin 3.30 TL’ye yükseldiğini belirterek, “Bu noktada fiyatta güncelleme gerekecek” dedi.

ZgotmplZ

Meclis Genel Kurulu’nda Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile ilgili sorulara yanıt veren Maliye Bakanı Sunat Atun, elektrikte zam yapılacağı sinyalini verdi.

KIB-TEK’in yaptığı çalışmada şu anda elektrikte maliyetin 3.30 TL olduğunu söyleyen Atun, “Bize henüz bir şey intikal etmedi. 3-4 gün önce oldu bu çalışma. Bu noktada fiyatta güncelleme gerekecek” açıklamasını yaptı.

ARTIŞIN BİR KISMI BÜTÇEDEN KARŞILANACAK

“Vatandaşın yüksek oranda etkilenmemesi için devlette kendi adına bir tasarrufta bulunacaktır” diyen Atun, “Yüksek elektrik artışı olmaması için bütçeden destek olacak” şeklinde konuştu.

ELEKTRİĞE NE KADAR ZAM GELMİŞTİ?

İstifa eden 26’ncı hükümet döneminde elektrik fiyatlarına yüzde 300 zam gelmişti. Mart başında üçlü tarife yerine geçilen tekli tarifede 0-250 kilowat/saat arasına kadar tüketim 98 kuruş olarak sabitlenirken, 251-500 kilowat/saat arası 2,70 TL'ye çıkarılmıştı. Ayrıca tarife kapsamında her +250 kilowat/saat tüketimde ücret kademeli olarak artıyor.

Mart başında geçilen yeni tarife ile birlikte katlanan faturalar tepkilere ve eylemlere neden olunca, 5 Nisan'da toplanan Bakanlar Kurulu, elektrik birim fiyatında indirim kararı almıştı.  Ancak alınan karar sadece mart ayını kapsamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar