BY'den hükümete asgari ücret sorusu: İşverene ne gibi kıyak geçiyorsunuz?

20 Mayıs 2024

Güncelleme: 21 Mayıs 2024

A
A

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan Bağımsızlık Yolu, asgari ücretin en düşük kamu maaşına endekslenen kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplandığı sırada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan açıklamaya göre eylem sırasında "Asgari En Düşük Kamu Maaşına Endekslensin" pankartı açılarak, asgari ücretlinin taleplerine dikkat çekildi.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy açıklamasında, komisyona eleştiriler getirdi. Ersoy, “asgari ücrete hayat pahalılığı oranında artış söyleminin, Bağımsızlık Yolu’nun 6 yıllık mücadelesinin sonunda gelinen bir kazanım olduğunu” kaydetti.

ARTIŞ YAPMAK İÇİN İŞVERENE NE GİBİ KIYAK GEÇİYORSUNUZ?

Bağımsızlık Yolu olarak çıkacak olan asgari ücret kararını merak etmediklerini söyleyen Umut Ersoy, esas merak ettiklerinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından geçtiğimiz toplantıda önerilen hayat pahalılığı oranında artış sonrası, bakan tarafından işvereni ikna etmek için ne gibi kirli pazarlıklar yapıldığı olduğunu söyledi, işverenlere ne gibi bir kıyak, ne gibi bir ayrıcalık geçtiklerini sordu

50 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde sendikasız işçi çalıştırılması yasaklansa, işletmelerin yüzde 98’inin bundan hiç etkilenmeyeceğini belirten Umut Ersoy, öte yandan bu şekilde özel sektörde çalışan emekçilerinin yüzde 35’inin sendikalaşacağını vurguladı.

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy yüzde 2’lik büyük işveren kesiminin esnaf ve küçük işletmelerin arkasına saklandığını da ifade etti.

Ersoy, Bağımsızlık Yolu olarak asgari ücretin en düşük kamu maaşına endekslenen kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar