ABD'li finans devinden "Kılıçdaroğlu kazanırsa dolar/TL 14'e düşecek" senaryosu

12 Mayıs 2023

Güncelleme: 12 Mayıs 2023

A
A

Finans ve bankacılık devi Wells Fargo, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda dolar/TL’nin 14’e düşmesini bekliyor. Mevcut iktidarın devamı halindeyse dolar/TL'de yükseliş sürecek.

ZgotmplZ

ABD’li finans ve bankacılık şirketi Wells Fargo, 14 Mayıs'ta Türkiye'de gerçekleşecek seçimlere ilişkin iki farklı senaryo üzerinden, tahminlerini güncelleyerek yeniden paylaştı.

ERDOĞAN'LI CUMHUR İTTİFAKI SENARYOSU

Diken'in aktardığına göre, önceki tahminden farklı olarak Wells Fargo, mevcut iktidarın devamı halinde ikinci çeyrek sonunda dolar/TL’nin 22’yi görebileceğini bildirdi. Sene sonundaysa kurun 23 seviyesine ulaşacağı tahmini yapıldı.

Dolar/TL’nin 2024 ortasındaysa 24,5’e çıkması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'LU MİLLET İTTİFAKI SENARYOSU

Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazandığı ve ittifakın Meclis’te çoğunluğu elde ettiği senaryodaki tahminlerse korundu.

Senaryoya göre bu yılın ikinci çeyreğinin sonunda kadar daha güvenilir ve geleneksel bir politika uygulanacağı beklentisiyle dolar/TL’nin yüzde 20 değer kazanması bekleniyor. 

Daha uzun vadedeyse bağımsız hareket edecek Merkez Bankası’nın sıkı para politikası uygulaması ve reel olarak pozitif faiz oranına geçmesiyle dolar/TL’deki değer kazancının devam etmesi bekleniliyor.

TL varlıklarına sermaye akışının artacağı tahmin edilirken, TL/doların 2023’ü 15’te tamamlaması, 2024 ortasındaysa 14’e düşmesi bekleniyor.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar