Yaş sebze ve meyvede yeni "toptancı" fiyatları açıklandı

9 Ocak 2023

Güncelleme: 9 Ocak 2023

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, 11 Ocak Çarşamba gününe kadar geçerli olacak toptan taze meyve ve sebze fiyatlarını açıkladı.

ZgotmplZ MYK Haber

Haber Merkezi

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, güncel toptan taze meyve ve sebze fiyatlarını açıkladı.

Fiyatlar, 11 Ocak Çarşamba gününe kadar geçerli olacak.

Komite tarafından söz konusu fiyatların duyurulmasıyla, çok yakında hayata geçecek olan Hal Yasası’na hazırlık yapılması ve tüketicinin fiyatlar hakkında bilgi edinebilmesi amaçlanıyor.

Bakanlık, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, taze meyve ve sebze fiyatlarını Ticaret Dairesi resmi internet sitesinde duyurma kararı almıştı.

9 Ocak tarihinde yayınlanan toptan meyve-sebze satış fiyatları şöyle:


Bakanlar Kurulu, Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi'nin oluşumuna, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın önerisi üzerine 30 Kasım'da karar vermiş, karar aynı gün Resmi Gazete'de ilan edilmişti.

Yaş sebze ve meyve fiyat artışını önlemek, üretici ve tüketicileri koruyarak fiyat oluşumuna katkı sağlamak ve toptancı satış fiyatı belirlemesine katkı koymak amacıyla oluşturulan komite 28 Aralık itibarıyla çalışmalarına başlamıştı.

Komite’nin sekretaryası Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülüyor.

Komite, Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Toptancılar Birliği ve Üreticiler Birliği temsilcilerinden oluşuyor.

Belirlenen fiyatlar, manav/marketlerin toptancıdan aldıkları ürünleri fahiş karla satıp satmadıkları konusunda vatandaşa yardımcı olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar