Türkiye'de, trafiğe kaydı yapılan 100 otomobilden 11i "elektrikli"

21 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

Elektrikli otomobillerin trafiğe kaydedilen otomobiller içindeki payı Türkiye'de yüzde 11'e yükseldi. Geçen yılın ilk on ayında satılan 5 bin 522 araç sayısı bu yılın aynı döneminde 45 bin 50'ye ulaştı.

ZgotmplZ
Türkiye'nin doğuştan elektrikli ikinci otomobili Amperino C-100 görücüye çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekim ayında trafiğe kaydedilen otomobiller arasında elektrikli otomobillerin sayısında dikkat çekici bir artış yaşandı. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un satışa sunulmasıyla birlikte, elektrikli otomobillerin trafiğe kaydedilen otomobiller içindeki payı yüzde 11'e yükseldi.

Geçen yılın aynı dönemine göre elektrikli otomobil sayısında yüzde 716 artış yaşandı.

Ocak-ekim dönemi verilerine bakıldığında ise geçen yıl 5 bin 522 elektrikli otomobilin kaydedildiği görülürken bu yılın 10 ayında yüzde 716 artışla 45 bin 50 elektrikli otomobilin trafiğe kaydının yapıldığı hesaplandı.

Togg Sedan konsepti CES

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, elektrikli otomobillerin çevre dostu olmaları ve ileri teknoloji kullanmalarının tercih sebepleri arasında olduğunu belirtti.

Elektrikli araç satışlarındaki artışın, kullanıcıların çevre bilinci ve teknolojiye olan ilgisiyle birleştiğinde ivmelenerek devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de artan elektrikli şarj istasyonlarının sayısının da satışları olumlu etkilediğine dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar