Maliye'de "Göç Yasası" buluşması gerçekleşti: Toplantıdan ne çıktı?

18 Ocak 2023

Güncelleme: 18 Ocak 2023

A
A

Maliye Bakanı Şan, Başbakan'la imzalanan protokolü görüşmek amacıyla kamuda örgütlü sendikalarla bir araya geldi.

ZgotmplZ

Maliye Bakanı Alişan Şan, hükümet ile sendikalar arasında imzalanan "Göç Yasası" olarak bilinen 47/2010 sayılı yasa kapsamında bulunan kamu çalışanlarının aylık (maaş-ücret) ve diğer ödeneklerinin düzenlenmesine ilişkin protokolün gereklerinin yerine getirilmesini talep eden kamuda örgütlü sendikalarla görüştü.

Maliye Bakanlığı önünde dün bir protesto gerçekleştiren sendikalar Şan’a seslenerek, Başbakan'la imzalanan protokolü görüşmek üzere kendilerine çağrı yapmasını istemişti. Sendikalar, bugün saat 12.00’ye kadar bir davet alamazlarsa, kendilerinin Maliye Bakanlığı'na gelerek, protokol masasına oturacaklarını belirtmişti.

Bunun üzerine Bakan Şan, saat 10.00'da görüşmek amacıyla sendikalara davette bulunmuştu.

Maliye Bakanlığı'nda bugün gerçekleşen görüşmeye, KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaoğlu, KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı ile KTÖS Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener katıldı.

Görüşmede, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Burak Şoföroğlu ile Maliye Bakanlığı Bakanlık Müdürü Yusuf Ersoy da hazır bulundu.

Maliye Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, toplantıda, “vergi dilimlerinin ve matrahların güncellenmesi” konuları görüşüldü.

Sendikalar, Maliye Bakanlığı'nın sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgilendirilirken, görüş, talep ve beklentilerini dile getirdi, önerilerini sundu. Açıklamada, sunulan önerilerin, Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirilerek, sendikalara bilgi verileceğinin belirtildiği aktarıldı.

PROTOKOLDE NE VARDI?

Sendikalar, hükümetle 12 Ekim 2022 tarihinde, "göç yasası" olarak bilinen 47/2010 sayılı "Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası"na tabii olan kamu çalışanlarının maaşlarında artış yapılmasına ilişkin protokol imzalamıştı. Protokol, kamuda 2011 sonrası işe girenlere baremine göre 200 ila 800 TL artış öngörüyordu.

Barem düzenlemesi ve maaş artışı sonrası kamudaki yeni maaşlar ekim sonunda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Başbakan Ünal Üstel, sendikalarla imza töreninde yaptığı açıklamada, önümüzdeki süreçte de vergi dilimlerinde düzenlemeler yapacaklarını, az maaş alandan az, çok maaş alandan çok vergi alacaklarını ifade etmişti.

Protokol gereği Ocak 2023 maaşlarına yansıyacak şekilde vergi dilimlerinin ve kişisel ve özel muafiyetlerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar