Koop-Süt'e faiz desteği

9 Mayıs 2024

Güncelleme: 10 Mayıs 2024

A
A

Koop-Süt, Kooperatif Merkez Bankası'ndan kullandığı krediler için faiz desteği alacak. Koop-Süt'ün üretim maliyetinin düşmesi ve süt ürünlerinin fiyatlarının kontrol altına alınması hedefleniyor.

ZgotmplZ

 

Koop-Süt) Kooperatif Merkez Bankası’ndan kullandığı krediler için 30 puanı geçmemek üzere faiz desteği verilmesi yönünde düzenleme yapıldı.

Bu faiz desteğiyle, Koop-Süt'ün üretim maliyetinin düşmesi ve süt ürünlerinin fiyatlarının kontrol altına alınması hedefleniyor.

Düzenleme, Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren bir kararname ile gerçekleştirildi.

KARARNAME DETAYLARI

Yapılan düzenleme, "Kredi Faiz Destek Fonu Hakkında Yasa Gücünde Kararnamenin Değiştirilmesi Hakkındaki Yasa Gücünde Kararname" ile gerçekleştirildi.

Bu değişiklikle, Koop-Süt'ün üretim maliyetinin düşürülmesi ve süt ürünlerinin fiyatlarının kontrol altına alınması amaçlanıyor.

AMAÇ VE GEREKÇE

Düzenlemenin amacı, Koop-Süt'ün süt ve süt ürünlerinin fiyatlarını belirleyen bir faktör olduğu göz önünde bulundurularak, kooperatifin üretim maliyetinin azaltılması ve toplumun genel alım gücünün korunması.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar