Kaynak nereden? Borçla ayakta duran Cypfruvex'e 154 milyon TL aktarılıyor

20 Mayıs 2024

Güncelleme: 21 Mayıs 2024

A
A

Üreticiyi ödemek için bu yıl iki kez borçlanma yoluna giden Cypfruvex'e hükümet 154 milyon TL'lik yeni kaynak aktarıyor.

ZgotmplZ

Narenciye üreticileri, Kıbrıs Meyve ve Sebze İşletmecilik Ltd.'ye (Cypfruvex) verdikleri valensiya hariç tüm ürünlerin ödemesini yarın alacaklar.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Başbakan Ünal Üstel'in talimatı doğrultusunda ödeme için yaklaşık 154 milyon TL tutarında kaynak yaratıldığını açıkladı.

Cypfruvex, kısa vadeli finansman ihtiyacını karşılamak için 29 Ocak ve 6 Mayıs tarihlerinde "İkrazen Özel Tertip Hazine Bonosu" yoluyla Maliye Bakanlığı üzerinden iki kez borçlanma yoluna gitmişti. Kurum toplam 2 milyon 22 bin ABD Doları (1 milyon 10 bin 739,73 + 1 milyon 11 bin 342,47) borçlanmıştı. Bu tutarın karşılığı güncel kur ile yaklaşık 66.1 milyon TL.

Yaklaşık 154 milyon TL'lik kaynağın hem piyasalar, hem de tarım sektörü için can suyu olacağını kaydeden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, diğer hasatların tamamlanmasıyla birlikte, narenciyecinin tüm alacaklarını tam ve eksiksiz şekilde ve her şeyden önemlisi de zamanında ödemeye devam edeceklerini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar