Kamuda 2011 sonrası işe girenler için HP dışında ek artış talep edildi

16 Mayıs 2024

Güncelleme: 16 Mayıs 2024

A
A

KTAMS, Göç Yasası’na tabi çalışanlara hayat pahalılığının dışında ek artış talep etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamuda 2011 sonrası işe girenler için maaş adaletsizliğinin sürdüğünü bildirdi.

Sendika, “Göç Yasası” olarak bilinen "47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş – Ücret ) ve Diğer  Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası"na tabii olan kamu çalışanlarına hayat pahalılığının dışında ek artış talep etti. 

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, temel tüketim maddelerine yapılan zamların her geçen gün artarak geçim sıkıntısının derinleştiğini ve emekçilerin açlık sınırında, yoksulluk içinde yaşamaya reva görüldüğünü belirtti.

"PROTOKOLÜN GEREĞİ YERİNE GETİRİLSİN"

7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasası ile Göç Yasası kapsamında çalışanlar arasındaki maaş adaletsizliğinin giderilmesi için kamuda yetkili sendikalar olarak 2022 yılında Başbakan ile protokol imzalandığını kaydeden Bengihan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müdür ve müsteşar atamaları ve fırsat eşitliğine aykırı istihdamlar devam ederken ve bir yandan Emrullah Turanlı’ya ait Taş Yapı İnşaat’a 59 Milyon Euro vergi affı getirilip, diğer yandan Casinolar için vergi indirimi yapılırken, söz konusu olan emekçilerin hakkının verilmesi olduğunda bütçe olanaklarının elverişli olmadığı gerekçesini kabul etmiyoruz. Bu bağlamda, protokolün gereğinin yerine getirilip, Göç Yasası’na tabi çalışanlara hayat pahalılığına ek artış yapılmasını talep ediyoruz. İmzasına sahip çıkmayan ülkesine de, çalışanına da, halkına da sahip çıkamaz. Başbakanı, Göç Yasası’nın daha da çok körüklediği bu adaletsiz sistemin koruyucusu olmamaya ve imzasına sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Sendikalar, hükümetle 12 Ekim 2022 tarihinden "Göç Yasası"na tabii olan kamu çalışanlarının maaşlarında artış yapılmasına ilişkin protokol imzalamıştı. Protokol, kamuda 2011 sonrası işe girenlere baremine göre artış öngörüyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar