İki kadın kooperatifi bir ilki gerçekleştirerek, üst kooperatif kuruyor

15 Mart 2024

Güncelleme: 15 Mart 2024

A
A

"Girne Bandabuliya Gastronomi Evi" projesine birlikte imza atan Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi ile Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, ülkede bir ilk olarak bir üst kooperatif kurma kararı aldı. Kavuklu ve Kişi, kararı MYK Haber'e anlattı.

ZgotmplZ
Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı İçim Çağıner Kavuklu (solda) ve Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Emel Kale Kişi
Samet Karakoç

Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ve Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Emel Kale Kişi, dün birlikte imza koydukları "Girne Bandabuliya Gastronomi Evi" projesi ile ilgili MYK Haber mikrofonlarına kısa birer değerlendirmede bulundu.

Gİ-KA KOOP Başkanı Kavuklu, iki kooperatifin, Bandabuliya'ya sahip çıkmaya çok önceden karar verdiklerini ve birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, "Bu protokolü imzalamamızın amacı, bunun sadece bu döneme ait olması değil, sürdürülebilir olması için. Bizden sonra gelecekler farklı başkanlar olacak, ama bu projenin ve bu kültürümüze sahip çıkmanın ve kadını ekonomiye katmanın çok güzel bir yolu olan Bandabuliya projesinin ilelebet devam etmesi ve bir örnek olması için imzaladık. Bizden sonra gelecek nesillere bırakmak için…" dedi.

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Emel Kale Kişi de, "Biz ayrıntılara çok önem verdik. Bugün biz çok iyi anlaşıyoruz ve birbirimizi anlıyoruz ama yarın için gelecek olanların da bir sözleşmeye bağlı olarak çalışması, çalışma prensiplerinin doğru ortaya konması için gerçekten çok emek verdik." ifadelerini kullandı.

Bundan sonra verilecek emeğin ve işleyişin doğru oturtulmasının çok önemli olduğunu belirten Kişi, iki kooperatifin bir ilk olarak bir üst kooperatif kurma kararı aldığını duyurdu. Emel Kale Kişi, "Böylelikle Bandabuliya’da ayrı ayrı duramayacağız, yani aslında biz olacağız, birlikte olacağız ve üst kooperatif modeliyle çalışacağız. İki kadın kooperatifinin üst kooperatif kurma modeli ülkemizde bir ilk olacak." dedi.

Gİ-KA KOOP Başkanı İçim Çağıner Kavuklu da, Bandabulya'nın çok büyük bir proje olduğunu, sadece kurmak değil işletmesine de çok büyük emek harcamaları gerektiğini belirterek, "Kurumsal bir yönetim getirmemiz lazım bunu oturttuktan sonra inşallah farklı projelerde de birlikte çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar