Hibe başvuruları başladı: 17 kişiye 340 küçükbaş hayvan

2 Nisan 2024

Güncelleme: 3 Nisan 2024

A
A

"Küçükbaş Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Programı" kapsamında 17 kişiye daha 340 tane küçükbaş hayvan hibe edileceği duyuruldu. Başvuruların 19 Nisan Cuma mesai bitimine kadar yapılabileceği belirtildi.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) katkılarıyla gerçekleştirdiği "Küçükbaş Hayvancılığın Yaygınlaştırılması Programı" kapsamında 17 kişiye daha küçükbaş hayvan hibesi edeceğini duyurdu. Başvuruların 19 Nisan Cuma mesai bitimine kadar yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, programa toplamda 340 küçükbaş hayvanın hibe edileceği ve bunun 12 kişiye yirmişer koyun ve ikişer koç; 5 kişiye de yirmişer keçi ve ikişer teke olmak üzere 100 adet keçi ile 240 adet koyunun dağıtımını içereceği ifade edildi. Başvuruları değerlendirmek üzere komisyon oluşturulacağı ve komisyonun sadece belirli şartları taşıyan başvuruları değerlendireceği belirtildi. Başvuruları uygun bulunanların arasından hibe alacak 17 kişinin belirlenmesi için kura çekiminin noter huzurunda yapılacağı da bildirildi.

Projenin koşullarına göre, verilen hayvanların 3 yıl boyunca satılamayacağı ve devredilemeyeceği, ayrıca her işletmenin sürdürülebilirlik için 3 yıl içinde belirli bir sayıda hayvanı başka kişilere vermek zorunda olduğu vurgulandı.

Başvuru şartları arasında KKTC vatandaşı olmak, 18-45 yaş aralığında olmak, en fazla 20 damızlık küçükbaş hayvana sahip olmak, devletten maaş almamak, hayvan sağlığı ve refahı için gerekli altyapıya sahip uygun bir barınağa sahip olmak ve diğer belirtilen şartları sağlamak yer alıyor. Başvurular için gerekli belgelerin de kimlik kartı fotokopisi, barınak mülkiyet belgesi, belediyeden uygunluk yazısı, tarım sigortası varsa belgesi, hayvan kayıt sistemi belgesi, hayvancılar birliği üyelik belgesi gibi belgeler olduğu belirtildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar