Geçmiş yıllardan kalan gübre desteği ödemeleri yapılıyor

20 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

2022-2023 sezonuna ait gübre desteği ödemelerinin kalan miktarı olan 18 milyon 221 bin lira, perşembe gününden itibaren 2 bin üreticinin hesaplarına yatırılıyor.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 2022-2023 sezonuna ait gübre desteği ödemelerinin kalan miktarının Perşembe gününden itibaren başlayacağını duyurdu.

Üreticiler, hak edişlerini Kooperatif Merkez Bankası ve Ziraat Bankası ile bu bankaların ilgili şubelerinden alabilecekler.

Genel Tarım Sigortası Fonu kayıtları baz alınarak, kullandığı taban gübresine ve üst gübresine ait belgeleri ibraz eden üreticilere önceden yarısı ödenen gübre desteğinin hesap kapatma ödemesi kapsamında 2 bin 77 üreticiye toplamda 18 milyon 221 bin lira aktarılacak.

Tahıl alanlarında dönüm başına 25 kg’ı aşmamak kaydıyla kullanılan taban gübresine ve katı üst gübresine; narenciye alanlarında dönümü 100 kg’ı aşmamak kaydıyla kullanılan taban gübresi ile katı azotlu üst gübresine; ilkbahar patates alanlarında ise dönüm başına 100 kg’ı aşmamak kaydıyla kullanılan taban gübresi, katı azotlu veya potaslı üst gübresine her 50 kg için 75 TL gübre desteği verileceği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar