Esnaf tükendi: 1 kilo çay 400 lira olur mu? Ölmedik ama ölmek üzereyiz

27 Kasım 2023

Güncelleme: 27 Kasım 2023

A
A

Zam furyası nedeniyle tüm kesimler iş yapamamaktan şikayetçi. Girne esnaflarından Kudret Kadı, 1 kilo çaya 400 TL verdiğini belirterek, "Artık açlık sınırının altındayız. Bugün ölmedik ama ölmek üzereyiz. Nasıl yaşayalım?" diye sordu.

ZgotmplZ

Esnaf gelen zamlardan dertli...

Girdi maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle ticaret yapmakta zorlandığından yakınan esnaf, vatandaşın düşen alım gücünün de  ticari hayatı kökünden etkilediğine dikkat çekiyor.

Gelinen durumun tüm kesimler için artık katlanılamaz hale geldiğini vurgulayan Girne esnaflarından Kudret Kadı da, isyanını "Artık açlık sınırının altındayız. Ben dükkanıma çay alıyorum 400 lira. 1 kilo çay 400 lira olur mu? Nereye kadar? Nasıl yaşayalım?" sözleriyle dile getirdi.

MYK Haber mikrofonuna içine döken Kadı, şunları söyledi:

"Zamlar hakkında düşündüğümüz tek ey, Allah yardımcımız olsun. Artık açlık sınırının altındayız. Sadece ekmek değil, hangi bir ürüne gelen zammı sayalım. Bugün ölmedik ama ölmek üzereyiz. Ben dükkanıma çay alıyorum 400 lira. 1 kilo çay 400 lira olur mu? 800 gram şeker alıyorum 51 TL. Açlık sınırının altında değil artık zemine vurmuşuz. Bir ev kirası bir asgari ücret parası. 2-3 çocuklu bir aile ne yapar? Nereye kadar? Ya hırsızlık yapacağız, ya gasp edeceğiz ya da soygun yapacağız. Yani nasıl yaşayalım. Yaşanacak bir hal bırakmadılar ki bizde…"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar