Dünya Bankası küresel büyüme tahminini düşürdü

19 Nisan 2022

A
A

Dünya Bankası, 2022 yılına ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,1’den yüzde 3,2’ye düşürdü.

ZgotmplZ

Dünya Bankası, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle bu yıl küresel büyüme tahminini düşürdü.

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, 2022 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,1’den yüzde 3,2’ye düşürdüklerini bildirdi.

Malpass, savaş sonucu gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle gelişmiş ve birçok gelişmekte olan ekonomi için de tahminlerin düşürüldüğünü söyledi.

Dünya Bankası’nın savaştan kaynaklanan ekonomik sıkıntılara yanıt olarak 170 milyar dolar büyüklüğünde 15 aylık yeni bir finansman paketini görüşeceğini de belirten Malpass, bunun yaklaşık 50 milyar dolarının gelecek üç ay içinde dağıtılmasının hedeflendiğini açıkladı.

David Malpass, düşük ve orta gelirli ülkeler için borç krizininse bu yıl daha da kötüleşmesinin beklediğini söyledi.

Malpass, geçen yıl yüzde 5,7 küresel büyüme yakalandığını hatırlattı.

Uluslararası Para Fonu da (IMF) 2022 yılına ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4,9'dan 4,4'e düşürmüştü.

DÜNYA BANKASI’NIN GÖREV ALANI NEDİR?

Birleşmiş Milletler sisteminde yer alan Dünya Bankası, ülkelerin belirli sektörlerde reform yapmalarına veya belirli projeleri uygulamalarına (okul binalarının ve sağlık tesislerinin yapımı, su ve elektrik temini, hastalıklarla mücadele, çevrenin korunması gibi) yardımcı olmak için teknik ve finansal destek sağlayarak uzun vadeli ekonomik kalkınmayı ve yoksulluğun azaltılmasını desteklemektedir. Dünya Bankası yardımı genellikle uzun vadelidir ve hem üye ülkelerin katkılarından hem de tahvil ihraçları yoluyla karşılanmaktadır. Günümüzde dünya devletlerinin 188'i banka üyesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar