Bakan rica etti, ekmek zammı bir gün ertelendi: Somun ekmek yarın 15 TL

1 Mart 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

200 gramlık somun ekmek fiyatı 13.5 TL'den, 15 TL'ye yükseltildi. Bugün başlaması beklenen zamlı tarife, bakanlığın ricası üzerine bir gün ötelendi.

ZgotmplZ

200 gramlık somun ekmek fiyatı bir ay dolmadan yeniden zamlandı.

Şubat başında ekmek üreticileri ekmek fiyatını 15 TL'ye çıkarmış, bunun üzerine hükümet, ekmeğin azami satış fiyatını 12 TL'ye sabitlemişti. Ancak ekmek üreticileri kararı tanımamıştı. Ardından varılan uzlaşıyla somun ekmeğin satış fiyatı 13.5 TL'ye çıkarılmıştı.

Mart ayıyla birlikte ekmeğin fiyatı yeniden 15 TL'ye yükseldi.

ZAM YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ

Zammın bugün başlaması bekleniyordu ancak, özel rica üzerine zam yarına bırakıldı.

MYK Haber'e bilgi veren Fırıncılar Birliği Başkan Ömer Çıralı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun dün akşam kendilerine ulaşarak, zammın bir gün sonra uygulanması ricasında bulunduğunu kaydetti. Çıralı, ülke dışında olan Başbakan Ünal Üstel'in onayını gerektiren bir durumdan dolayı bakanın böyle bir ricada bulunduğunu aktardı.

Ömer Çıralı bu nedenle 1 Mart Cuma günü uygulamaya girmesi planlanan ekmek zammının 2 Mart Cumartesi itibarıyla geçerli olacağını ifade etti.

Fırıncılar Birliği Başkanı, farklı türdeki ekmekler ve diğer unlu mamul türlerinde ise şubat başında yapılan zamların geçerli olduğunu, zammın sadece somun ekmeğe yapıldığını da ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar