ATO'yu ziyaret eden Berova, TOBB'nin resepsiyonuna katıldı

15 Mayıs 2024

Güncelleme: 15 Mayıs 2024

A
A

Ankara'da bulunan Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Ankara Ticaret Odası'nı ziyaret ederek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari gelişmeleri görüştü. Berova, Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen yemekli resepsiyona da katıldı.

ZgotmplZ

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Ankara temasları kapsamında Ankara Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret ederek, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ekonomik ve ticari gelişimi ele alındı.

Bakan Berova, Ankara temaslarını geniş bir heyetle gerçekleştirdiklerini belirtti. KKTC'nin ekonomi ve ticaretini geliştirmek ve büyütmek için çalıştıklarını vurgulayan Berova, "Ekonomi bir ülkenin ana damarıdır. Kamu Maliyesinin ana kaynağı ise ekonomi ve ticaretteki hareketliliktir. Kamu Maliyesinin güçlü olması, bir ülkenin yatırımlarını doğru alanlarda ve güçlü şekilde yapması anlamına gelir" dedi.

Berova, Türkiye ile KKTC'nin bir milletin ayrılmaz iki parçası olduğunu belirterek, Türkiye'nin en büyük ticaret partnerleri olduğunu ve işbirliğini geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin desteği ile Türk Devletlerinde de kendilerine yer bulmaya başladıklarını ve bu durumdan memnun olduklarını söyledi.

ATO'DAN KKTC'YE DESTEK

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Burası sizin kendi eviniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı'nın ekonomik ve sosyal anlamda daima yanındadır. Dün gibi bugün ve yarın da her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Baran, ATO olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile de temas halinde olduklarını ve KKTC'nin ihracatını geliştirmek için birlikte çalışabileceklerini belirtti.

HEDİYE TEATİSİ VE KATILIMCILAR

Görüşmenin sonunda karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu. Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova’ya ziyaret sırasında KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörü Saadet Hüdaverdi, Maliye Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kamil Ağcabay, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Kamacıoğlu, MÜSİAD KKTC Başkan Yardımcısı İrfan Yılmaz ile KTTO, KTSO ve MÜSİAD KKTC Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

BEROVA, TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN RESEPSİYONUNA KATILDI

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 80. Genel Kurul’u nedeniyle verilen resepsiyona katıldı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, resepsiyon, ATO Congresium’da yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar