Güney'de grip vakaları arttı, Kovid azaldı

17 Şubat 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta solunum yolu virüslerinde artış görüldüğü, Kovid vakalarına ilişkin olarak ise bu dönemde bir durgunluk yaşandığı bildirildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Güney Kıbrıs'ta ocak ayında yüksek seyreden Kovid-19 vakalarındaki artış, bu ay yerini solunum yolu hastalıklarına bıraktı.

Rum Tıbbi Hizmetler ve Kamu Sağlığı Hizmetleri Direktörü Elisavet Konstantinu, KİPE'ye yaptığı açıklamada, kamu hastanelerine geçtiğimiz hafta 39 başvuru olduğunu kaydetti.

"Genel olarak solunum sistemi enfeksiyonları nedeniyle başvurularda artış yaşadık. Vakaların çoğu grip, ardından sayısal olarak Kovid vakaları geliyor ve RSV vakaları son sırada yer alıyor.” diyen Konstantinu, bunun görmeyi bekledikleri bir görüntü olduğunu belirtti:

“Geçen hafta 39 civarında grip başvurusu vardı. Genel olarak solunum yolu virüslerinde bir artış var ama çoğu influenza A ve B vakaları. Geçen yılla hemen hemen aynı yüzdelerdeler. Şimdilik bir artış var, olaylar azalmaya başlayınca zirveye ulaştık diyeceğiz." 

HER 100 KİŞİDEN 11'İ GRİP AŞISI YAPTIRDI

Konuyla ilgili soru üzerine, nüfusun yüzde 11,24'ünün gribe karşı aşılandığını ve 100 binden fazla grip aşısının yapıldığını söyledi .

KOVID VAKALARINDA GERİLEME

Rum Tıbbi Hizmetler ve Kamu Sağlığı Hizmetleri Direktörü Elisavet Konstantinu, Kovid vakalarına ilişkin olarak bu dönemde bir durgunluk yaşandığını söyledi.

Konstantinu, "5-11 Şubat'tan önceki hafta pozitiflik oranında ve vaka sayısında daha da düşüş yaşandı, özellikle vaka sayısı 809 oldu ve pozitiflik oranı yüzde 0,9'a düştü. Buna bağlı olarak hastanelere ve yoğun bakım ünitelerine başvurular da azaldı. Yaşadığımız azalma neredeyse her yaşta oldu." dedi.

KİŞİSEL KORUNMA ÖNEMLİ

Elisavet Konstantinu, insanların tüm solunum yolu virüsleri için aynı olan kişisel koruma önlemlerine uymaya devam etmelerini tavsiye etti.

KKTC'DE VERİ YOK

Diğer yandan KKTC'de solunum yolu enfeksiyonları ve Kovid vakalarına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar