Üstel: İstikrarı yakaladık, daha güzel günler hazirandan sonra

11 Şubat 2024

Güncelleme: 11 Şubat 2024

A
A

Başbakan Üstel Girne'de yaptığı konuşmada, '2023'te istikrarı yakaladık, Hazirandan sonra daha güzel günlere kavuşacağız'' dedi. Ercan Havalimanı’nı Türkiye'nin desteğiyle açtıklarını belirten Üstel, ''2027 yılına kadar yürünecek yolumuz var'' dedi.

ZgotmplZ

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Girne İlçesi'ne bağlı örgüt başkanlarıyla iki ayrı toplantı gerçekleştirdi.

Her iki toplantıya, Maliye Bakanı Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük ve Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay da katıldı.

Toplantılarda örgüt başkanlarının parti içi çalışmalar ve bölgesel sorunlarla ilgili görüşleri dinlendi.

Üstel, konuşmalarında "istikrar" vurgusu yaptı ve sel felaketinde zarar gören vatandaşların tarihte ilk defa tazmin edileceğini açıkladı.

Geçitköy, Lapta, Karşıyaka, Geçitkale ve diğer bölgelerde zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini belirtti.

Üstel, yapılan reformlar ve tamamlanan projelerle ilgili bilgi vererek, KKTC'nin geleceğe istikrar içinde ilerlediğini ifade etti.

Üstel, 2023 yılında yapılan reformlar ve bitirilen projelerden örnekler vererek şunları söyledi:

Belediyeler Reformu’nu tüm engellemelere rağmen hayata geçirdik. Biz hükümete geldik Ercan Havalimanı’nı anavatanın desteği ile açtık.

Kablo ile elektrik projesinin adım adım ilerliyor. Tarihi proje ile yeşil enerjinin de önü açılacak.

Girne-Karşıyaka yolunun tamamlanmak üzere. Sıra Çatalköy yoluna geldi ve bu da yerel kaynaklarla yapılacak. Girne Batı yolunu kendi kaynaklarımızla yapmaya başladık. Çatalköy yolu için bu yıl ihaleye çıkacağız.

2024 yılına maaşlara tarihi artışla başladık. Kamu çalışanlarımızın maaşlarına yüzde 50.3 hayat pahalılığını yansıttık. Devlet ve özel sektörü ayırmadık. Özel sektöre sosyal sigorta prim desteği verdik. Yıl sonuna kadar yeni destek ve artışları vermeye devam edeceğiz. Üreticimize, tarımcımızı, sanayicimizi de unutmadık, onlara da tarihte görülmemiş destekler verdik ve vermeye devam edeceğiz. Müteahhitlerimizin de devletten alacağı kalmamıştır. Bu da tarihte tektir.

Gençlerimize düşük faizli uzun vadeli krediler sağlıyoruz. Sosyal konut kredileri veriyoruz. Bu kredileri bütün konut harçlarından muaf tutacağız. Kırsal kesim arazilerinin altyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. İlk Evim Kredisi’ni verdik, şimdi ikinci paketi açıkladık. Engelli gençlerimizi çalışma yaşamına kazandırdık. Çünkü gençlerimiz devletlerine sahip çıksın, topraklarına tutunsun istiyoruz.

Haziran ayından sonra çok daha güzel günlere kavuşacağız… Çünkü istikrarı yakaladık. Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrar ile huzurun devamından yanayız. Bizim 2027 yılına kadar yürünecek yolumuz var.

Türkiye ile yapılan ortak projelerin devam ettiğini ve Doğu Akdeniz'de Gemi Trafik İzleme Projesi ile KKTC'nin güvenliğinin artacağını belirtti.

Maliye Bakanı Özdemir Berova ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ünal Üstel ile birlikte yakaladığımız istikrar, maliye politikalarımıza da önemli katkı yapıyor.

Mecliste son bir buçuk yılda neredeyse on yılda geçirilemeyen yasaları geçirdik. Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu hedeflerle, 2024 yılının çok daha iyi bir yıl olması için icraatlar için adımlar atıyoruz. Çalışanlarımızın ve halkımızın alım gücünü korumak için kamu maaşlarına yüzde 50 artış sağladık. Uyum hizmeti ve başarıyı beraberinde getirir. İstikrarın devamı hem parti içi hem de KKTC için önemli bir kazanım olacaktır.''

UBP Girne Milletvekili Hasan Küçük ve Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay da Üstel'in liderliğindeki istikrarlı dönemin devam etmesinin önemine vurgu yaparak desteklerini dile getir.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar