Türk devletlerine sitem: KKTC, Türk dünyasının Doğu Akdeniz'deki uç beyliğidir

15 Mayıs 2024

A
A

Arıklı, Türk cumhuriyetlerinin KKTC'yi tanımakta çekingen kaldığını belirterek, “Oysa KKTC, Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki uç beyliğidir.” dedi.

ZgotmplZ Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Basın Ofisi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin düzenlediği “Dijital Çağda Dezenformasyon” konulu 4’ünc Uluslararası İletişim Sempozyumu’nda bir konuşma yaptı.

Arıklı, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını ilan eden her devletin tanındığını, ancak 50 yıl önce kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ise hala tanınmadığını belirterek, “Türk Cumhuriyetleri bile bu konuda çekingen. Oysa KKTC, Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki uç beyliğidir. Bu devlet Kıbrıs Türklerinin olduğu kadar Orta Asya’daki Türklerin de devletidir.” şeklinde konuştu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı; Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile birlikte bir dizi protokol imzalamak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’da bulunuyor.

Kırgızistan’daki temaslar çerçevesinde yarın, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Manas Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi ile Arabayev Devlet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar