Töre'ye tüketici dostu, Amcaoğlu'na yılın bakanı ödülü

15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Tüketiciler Derneği tarafından; Meclis Başkanı Zorlu Töre'ye "Tüketici Dostu Onursal Ödülü", Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'na "Yılın Bakanı Ödülü", Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu'na "Yılın Belediye Başkanı Ödülü" verildi.

ZgotmplZ

KKTC Tüketiciler Derneği, "15 Mart Dünya Tüketiciler Günü" dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) konferans ve ödül töreni düzenledi.

Konferansta, eski Devlet Planlama Örgütü Başkanı Canev Oktay "Tüketici Hakları ve Ürün Güvenliği", Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı ise "Piyasada Fahiş Fiyat, Ürün ve Gıda Güvenliği" konularında konferanslar verdi.

Ödül töreninde, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'ye "Tüketici Dostu Onursal Ödülü",

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'na "Yılın Bakanı Ödülü",

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu'na "Yılın Belediye Başkanı Ödülü",

Ticaret Dairesi Müdürü Sevil Yönlüer'e "Yılın Bürokratı Ödülü" verildi.

Ayrıca, bazı iş insanları, esnaf ve basın mensuplarına farklı kategorilerde ödüller verildi.

Hasan Yılmaz Işık, konuşmasında tüketicilerin haklarının korunması konusunda kararlı olduklarını vurguladı ve derneğin faaliyetlerini anlattı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, tüketicinin yanı sıra üreticinin de korunması gerektiğini belirterek, tüketici-üretici dengesine vurgu yaptı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, ürün güvenliği ve piyasa denetimi konularında yapılan çalışmaları anlattı ve elektronik etiketleme gibi yenilikleri duyurdu.

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu da tüketicinin korunması için yapılan denetimlerden bahsederek, gıda konusunda tavizleri olmadığını ve herkese eşit davrandıklarını ifade etti.

Ticaret Dairesi Müdürü Sevil Yönlüer, ödüle layık görülmenin mutluluğunu dile getirerek, dairenin tüketicileri koruma adına yaptığı çalışmaları anlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar