Sendikalardan söz birliği: Partizanlık yapılıyor

12 Şubat 2024

Güncelleme: 12 Şubat 2024

A
A

Kamuda örgütlü üç sendika Girne Sigortalar Dairesi’nde grev ve basın açıklaması yaptı. Sendikalar, istihdam sorunları ve eksik personel gerekçeleriyle yaptıkları eylemlerin devam edeceğini belirtti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ile Kamu İçişleri Sendikası (Kamu-İş), bugün Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde iki saatlik grev ve basın açıklaması yaptı.

Sendikalar, istihdam sorunları ve dairede çalışan bir personelin yaşanan personel eksikliğine rağmen başka bir bölgede görevlendirilmesini protesto etti. Personel eksikliğinin giderilmemesi halinde eylemlerin artarak devam edeceği uyarısında bulunuldu. 

Girne Sosyal Sigortalar Dairesi'ndeki basın açıklamasını, KAMUSEN Başkanı Metin Atan, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu yaptı.

ATAN: İSTİHDAMLAR İHTİYAÇ OLAN YERLERE YAPILMIYOR

KAMUSEN Başkanı Metin Atan, Girne Sosyal Sigortalar Dairesi’nde personel eksikliği yaşandığını, buna karşın daire müdürünün bir personeli Lefkoşa’ya gönderdiğini belirtti. 

KAMUSEN Başkanı Metin Atan

Kamuya istihdamların ihtiyaç olan yerlere yapılmadığını savunan Atan, hükümete eleştiriler yöneltti.

BENGİHAN: PARTİLİLER EVLERİNİN YANINA GÖREVLENDİRİLİYOR

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan da “partizanca ve keyfi yapılan görevlendirmeleri” protesto etmek için grev yapıldığını söyledi. 

KTAMS Başkanı Güven Bengihan

Bengihan, geçici personelle ilgili nakil yetkisinin müdürde olmadığını dile getirerek, "Hükümetin partili olan kişileri evlerinin yanına ve yoğun olmayan yerlere görevlendirdiğini" savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın konuyla ilgili bilgisi olmadığını söylediğini savunan Bengihan, yapılan görevlendirme geri alınana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

SERDAROĞLU: SON İSTİHDAMLAR NEREDE?

KAMU-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise “adam kayırmacılık ve partizanlığın” yıllardır devam eden bir sorun olduğunu söyledi.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu

Hükümetin, “kurultay hesaplarıyla hareket etmek yerine” eğitimde, sağlıkta yaşanan sorunları çözmesi gerektiğini söyleyen Serdaroğlu, son yapılan istihdamların nerede olduğunu, istihdam edilen kişilerin nerede görev yaptıklarını sordu. 

SEBEP PARTİZANLIK DEĞİL

Öte yandan Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat da söz alarak,  görevlendirmenin Lefkoşa’daki Emeklilik Servisinde yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle işlemlerin geciktiğini dile getirerek, “Görevlendirme partizanlıktan değil, personel eksikliğini gidermek için yapıldı” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar