Sahte diploma krizi: Üstel'den halka "bize güvenin" mesajı, CTP'ye "iş birliğine açığız" çağrısı

14 Mart 2024

A
A

Sahte diploma ve yolsuzluk krizinde gelinen noktaya ilişkin açıklama yapan Üstel, suçlu bulunanlar hakkında gereğinin yapılacağını belirtti, sosyal medya yorumlarına tepki gösterdi ve CTP'ye "iş birliğine ve görüş alışverişine açığız" çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, sahte diploma ve yolsuzluk iddiaları ile zor günler geçiren yüksek öğretimde yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Açıklamasında "Yüksek öğretim dünyamızın sınırlı bir kesimiyle bağlantılı gelişmelere yönelik bu zorlu süreçte aldığımız önlemler, yapılan çalışmalar ve ülkemizin birliği adına atılan adımları sizlerle paylaşmak istiyorum." diyen Başbakan Üstel, gelişmeleri ilk anından itibaren yakından takip ettiklerini, konunun aydınlığa kavuşması ve yüksek öğretimin en az zararla süreci atlatması için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirtti.

"MAHKEME SONUCU SUÇLU BULUNANLAR İÇİN GEREKEN YAPILACAK"

İlk andan itibaren konuya duyarsız kalmadıklarını, katılımcı bir anlayışla, bilgi odaklı olarak değerlendirmeler yapıp, gerekli tüm önlemleri hukukun üstünlüğü çerçevesinde ele alarak adımlar attıklarını belirten Üstel, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede, yüksek öğrenim kurumlarımızı ilgilendiren konularda Meclis bünyesinde bir komisyon kurduk. Komisyon, görevine hızla başlamıştır. 

Yargıya taşınan isimlerden, üçlü kararnamelerle atananlar, yine üçlü kararname ile görevden alıp eski görevlerine iade edilmiştir. 

Mahkeme sonuçlarına göre suçlu bulunanlar hakkında, Kamu Hizmetleri Komisyonu aracılığıyla disiplin soruşturması açılacak ve gereken yapılacaktır. Bundan kimsenin en küçük kuşkusu olmasın."

"Geciken adaletin, adalet olmadığını, biliyoruz." diyen Başbakan Üstel, bu süreçte, hukuki süreçleri titizlikle takip ettiklerini ve sürecin hızlı bir şekilde sonuçlanması için soruşturma ve denetleme makamlarına her türlü desteği verdiklerini kaydetti.

ANA MUHALEFETE "İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ" ÇAĞRISI

Açıklamasında "Ülkemizin itibarı ve birliği, bizler için en önemli duyarlılık konusudur." ifadelerine yer veren Ünal Üstel, devamında şunları kaydetti:

"Bu duyarlılık çerçevesinde, konunun takipçisi olacağımızdan ve en kısa zamanda sonuçlanması için gereken desteği eksiksiz vereceğimizden tüm yurttaşlarımız emin olsun.

Bu zorlu süreci aşmak ve ülkemizin, yüksek öğretim camiası başta olmak üzere her alanda daha ileriye gitmesi için hükümet ortaklarımızın ötesinde, ana muhalefetle de her türlü iş birliğine ve görüş alışverişine açığız. Bu yaklaşımımızın sözde olmadığı, yaptıklarımızla gözler önündedir.  

Devletimizin tüm birimleri, bu konuda en yüksek hassasiyet ve sorumlulukla hareket etmeye devam edecektir. Sorumluluktan uzaklaşan her birey veya kurum, toplumumuzun ortak iradesini karşısında bulacaktır."

SOSYAL MEDYA YORUMLARINA TEPKİ

Açıklamasında bazı sosyal medya kullanıcıları ve yorumlarına da tepki gösteren Başbakan Üstel, "Bu ülke, medya özgürlüğünü istismar eden, bazı sosyal medya kullanıcılarının anlamsız ve dayanaksız yorumlarıyla yönlendirilemedi, bundan sonra da yönlendirilmeyecektir. Devlet yönetiminin sorumluluğunun bilincindeyiz ve gelecek kuşaklara hak ettikleri bir ülkeyi bırakmak için hiçbir sorumluluktan kaçınmayacağız." dedi.

Üstel, son günlerde yaşanan ve kamuoyuna yansıyan olaylarla ilgili kendilerine gösterilen güven için tüm halka teşekkür ederek, "Bu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Sizlerden aldığımız destek ile ülkemiz bu yaşananları da aşacak ve daha güçlü bir şekilde ilerleyecektir.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar