MYK Haber, İsias davası için yine Adıyaman'da olacak

24 Nisan 2024

Güncelleme: 24 Nisan 2024

A
A

MYK Haber ekibi, İsias dava sürecini takip etmek için, 26 Nisan'da görülecek ikinci duruşma için Adıyaman'a gidecek ve 3 Ocak'taki ilk duruşmalar sırasında olduğu gibi yargılama sürecini anlık olarak okuyucularına aktaracak.

ZgotmplZ

MYK Haber ekibi, 26 Nisan'da ikinci duruşması görülecek İsias davasını yakından takip etmek üzere yeniden Adıyaman'a gidiyor.

Adalet isteyen aileler ve kendilerine eşlik eden siyasiler ve hukukçular ile birlikte Adıyaman'a gidecek olan MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan ve prodüksiyon şefi Samet Karakoç, 3 Ocak'taki ilk duruşmalar sırasında olduğu gibi yargılama sürecini anlık olarak MYK Haber okuyucularına servis ederek, yaşanan gelişmeleri bildirecek.

AİLELER VE KALABALIK BİR HEYET ADIYAMAN'A GİDİYOR

Heyet 25 Nisan Perşembe günü İstanbul üzerinden Adıyaman'a gidecek. Adaya dönüş ise aynı hat üzerinden 27 Nisan Cumartesi günü olacak.

Heyette, İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’in aileleri ve yakın arkadaşlarının yanı sıra, Başbakan Ünal Üstel, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Meclis’teki bu konuda oluşturulan araştırma komitesi üyeleri, bazı milletvekilleri, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Kıbrıs’taki avukat ekibi yer alacak.

GÖZLER ADIYAMAN'DA OLACAK

Kıbrıs halkının gözü ve kalbi 3 Ocak'ta olduğu gibi 26 Nisan'da da Adıyaman'da olacak.

Duruşma, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Davada 3'ü tutuklu 11 sanık bulunuyor.

Mahkeme, 11 sanığı hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianameyi 2 Aralık 2023’te kabul etmiş ve ilk duruşma için 3 Ocak tarihini belirlemişti.

4 güne yayılan ilk duruşmalar sırasında tutuklu 5 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

Tutuklu yargılanan otel sahibi Ahmet Bozkurt’un küçük oğlu Efe Bozkurt ve inşaat mühendisi Halil Bağcı, Ankara Gazi Üniversitesi’nin bilirkişi raporunda "tali kusurlu" gösterilmeleri sebebiyle 29 Mart Cuma günü serbest bırakılmıştı.

"OLASI KAST"TAN YARGILAMA TALEBİ

Otelde hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk sporcuların yakınları, deprem suçlularının taksir değil, olası kast ile yargılanması için mücadele başlatmış ve son olarak 19 Nisan'da Lefkoşa'da düzenledikleri "Adalete ışık tut" eylemi ile bu talebi bir kez daha yinelemişlerdi. 

Olası kast durumunda her kayıp için ayrı bir ceza veriliyor. Ancak bilinçli taksirde tek bir ceza verilme durumu söz konusu. Bu da sanıkların alacağı cezayı ve yatacakları süreyi farklı kılacak.

İSİAS, 72 KİŞİNİN HAYATINA MAL OLDU

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde  meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar