Mekanın güvenlik görevlilerini tehdit ettiler: 3 gün tutukluluk verildi

Kamalı Haber, 11 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Önceki gün Lefkoşa'daki bir eğlence mekanı önünde güvenlik görevlileriyle kavga eden zanlılar, soruşturma kapsamında üç gün tutuklandı. Zanlılardan ikisinin Zahra Sokak kavgası nedeniyle güvenlik görevlileriyle husumeti olduğu belirtildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen şiddet kullanma tehdidi, sarhoşluk, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket suçlarından tutuklanan M.A., A.H. ve S.D. dün mahkemeye çıkarıldı. 

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ TEHDİT ETTİLER

Mahkemede, zanlıların 10 Mart 2024 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Berlin Disco önünde aralarında önceden yaşanan sorun ve kendilerini eğlence mekanına almadıkları gerekçesiyle, mekanın güvenlik görevlileriyle kavga ettiklerini anlatan polis memuru, olay esnasında alkollü oldukları tespit edilen zanlıların güvenlik görevlilerini, “Burası kapanacak, bu iş daha bitmedi, burnunuzu kıracağız” diyerek, tehdit ettiklerini, bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yarattıklarını açıkladı. 

Polis, zanlılar M.A., A.H. ve S.D.’nin olay yerinde suçüstü tutuklandıklarını, olaya karışan H.K.’nin ise arandığını, zanlıların mekanın önünde olay çıkardığına dair Berlin Bar’ın 3 güvenlik görevlisi ile olay yerine giden 2 polisin ifadelerinin olduğunu söyledi.

ZAHRA SOKAK KAVGASI OLAYINDA GÜVENLİKLE HUSUMETLERİ OLDU

Olaya karışan A.H. ile M.A.’nın 22 Şubat 2024 tarihinde Zahra Sokakta iki grup arasında yer alan kavgada yer aldıklarını, tutuklandıktan sonra teminatla serbest bırakıldıklarını, bu nedenle Berlin Bar’ın güvenlik görevlileri ile zanlılar arasında husumet olduğunu belirten polis, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu dile getirerek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

İDDİALARI REDDETTİLER

Polisin ardından söz alarak suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, evlerine gitmek için mekanın önünden geçtiklerini, kimseye bulaşmadıklarını, polisin kendilerini haksız yere tutukladığını öne sürdü.

Yargıç, zanlılarla ilgili 2’si polis 5 görgü tanığının kavga çıkardıklarına dair ifadeleri olduğuna değinerek, zanlıların çelişkili konuştuğuna vurgu yaptı ve talep edilen 3 günlük süreyi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar