İsias davasının ikinci duruşmasından ilk bilgiler...

26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsias davasının ikinci duruşması başladı. Mahkemede ana dosya ile iki yaralının olduğu ek dosya birleştirildi. İşte ilk bilgiler...

ZgotmplZ MYK

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsias davasının ikinci duruşması başladı.

Mahkeme salonunda ilk olarak yoklama alındı.

72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirildi. 

Tutuklu sanık, otel sahibi Ahmet Bozkurt, ek rapor ve Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporunda aleyhine olan hususları kabul etmediğini ifade etti.

Tutuklu sanık, binanın konuttan otele döndürülmesindeki statik raporda imzası bulunan mimar Erdem Yıldız, savunmalarının geçerli olduğunu belirtti.

Tutuksuz yargılanmasına karar verilen fenni mesul Halil Bağcı, savunmalarının geçerli olduğunu söyledi. Ek rapor ve Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporunda aleyhine olan hususları kabul etmediğini ifade etti.

Tutuklu sanık Mehmet Fatih Bozkurt, ana rapordaki savunmasının geçerli olduğunu, ek rapor ve Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporunda aleyhine olan hususları kabul etmediğini beyan etti.

Beyanları sorulan sanık avukatları, müvekkillerinin ek rapor ve Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı bilirkişi raporunda aleyhlerine olan hususları kabul etmediklerini bildirdi.

Daha sonra davaya katılma talepleri alınmaya başlandı. 

Duruşmada, daha sonra dinlenmeyen müşteki ve tanıkların beyanları alınacak. Bilirkişi raporları ve teknik raporlara ilişkin de uzmanlar dinlenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar