İsias davası: İki kişi tahliye edildi...

29 Mart 2024

Güncelleme: 30 Mart 2024

A
A

Gazi Üniversitesi'nin İsias otel raporu açıklandı. Rapor sonrasında Efe Bozkurt ile Halil Bağcı tahliye edildi.

ZgotmplZ

Geçen yıl şubat ayında Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'daki İsias Otel'de Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol kafilesi bulunuyordu. Otelde 35 kişiden oluşan Şampiyon Melekler ile birlikte turist rehberleri de hayatını kaybetti. Otel 72 kişiye mezar oldu.

Depremlerde, 35 kişi Adıyaman'da, 7 kişi Hatay ve Osmaniye'de, 7 kişi de diğer illerde olmak üzere toplam 49 KKTC vatandaşı yaşamını yitirmişti.

CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR...

Otel sahibin oğlu olan Efe Bozkurt ile Halil Bağcı tahliye edildi.

Tahliye işleminin, Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı rapordan sonra geldiği öğrenildi.

Rapora göre, yapı sahibi ''Ahmet Bozkurt'' asli kusurlu, fenni mesul ''Erdem Yıldız'' asli kusurlu, otel işletmecisi, ''Ahmet, Mehmet, Fatih ve Efe Bozkurt'' tali kusurlu bulundu.

Efe Bozkurt'un, 2022 yılından itibaren otel yönetiminde yer alması nedeniyle tahliye edildiği düşünülüyor.

DAVA SÜRECİ

72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava 4-7 Ocak tarihlerinde görüşüldü ve ara karar açıklandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, bilirkişi raporları yer aldı.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4-7 Ocak tarihlerinde, dört gün süren duruşmalar sonunda, tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, “Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un” tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, “Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un” durumunun da aynen devam etmesine karar verildi.

Bir sonraki duruşma ise 26 Nisan’da olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar