Güvenlik görevlileri ile kavga ettiler, 2 ay hapis verildi

Kamalı Haber, 13 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

Lefkoşa'daki bir mekanın güvenlik görevlileri ile kavgaya karışan zanlılar, 2 ay cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen şiddet kullanma tehdidi, sarhoşluk, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket suçlarından tutuklanan M.H.,  A.H. ve V.D. teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan H.K. ile S.G. ise suçla bağları bulunmayarak, mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis memuru , zanlıların 10 Mart 2024 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Berlin Disco önünde aralarında önceden yaşanan sorun ve kendilerini eğlence mekanına almadıkları gerekçesiyle, mekanın güvenlik görevlileriyle kavga ettiklerini söyledi. 

Olaya karışan ve aranmakta olan V.D.'nin önceki gün tutuklandığını belirten polis, zanlı M.H.'nin ikisi kavga, üçü ciddi darp biri kanunsuz topluluk oluşturma suçlarından askıda davası olduğunu  zanlı A.H.’nin ciddi darptan sabıkası olduğunu,  kanunsuz topluluk ve ciddi darptan askıda davası bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlı V.D'nin sabıkası olmadığını ancak hem sarhoşluk, şiddet tehdidi ve rahatsızlık hem de kanunsuz topluluk suçundan da teminata bağlanacağını belirtti. 

Polis, Zahra Sokak’ta 22 Şubatta yaşanan kavganın diğer tarafında Berlin Bar güvenlik görevlilerinin olduğunu belirterek, ortada bir husumet olduğunu, zanlıların serbest kalması halinde olayların ardı arkasının kesilmeyeceğini söyledi. Polis, zanlıların 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etti. 

Zanlıların avukatları ise şiddet tehdidi, sarhoşluk ve rahatsızlık verme suçlarının basit suçlar olduğunu, soruşturmanın 3 günde, dava dosyasının ise 20 günde hazırlanabileceğini ifade ederek, 3 aya itiraz etti.

Mahkeme, zanlıların askıda davaları bulunmasını, daha önce olaya karışmalarını, kısa süre sonra tekrar husumetli oldukları şahıslara karşı suç işlemelerini dikkate alarak, zanlıların 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Yargıç, teminat kararında savunmanın 20 günde dava dosyası hazırlanabileceğine dair beyanına değinerek, 20 günde halen soruşturması bitmemiş bir meselenin dava dosyasının ikame edilmesinin beklenmemesi gerektiğini dile getirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar