Erenköy Lisesi yeni kantine kavuştu, sırada yeni binanın yapımı var

29 Mart 2024

Güncelleme: 30 Mart 2024

A
A

Tangül Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı'nın yaptığı, Erenköy Lisesi yeni kantin binasının açılışı yapıldı. Törende, lisenin yeni binasının yapım çalışmalarının başladığı bilgisi verildi.

ZgotmplZ

Erenköy Lisesi’ne, Tangül Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı tarafından yapılan yeni kantin binası törenle açıldı.

Törene Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve eşi Birgül Feyzioğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Erenköy-Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, bakanlık bürokratları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende, Başbakan Ünal Üstel tarafından Tangül Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Çağıner Kavuklu’ya plaket takdim edildi.

Toplam 150 metrekare kapalı alandan oluşan binanın, 120 metrekaresi kafeterya, 30 metrekaresi ise modern sanayi tipi yemek üretilebilen hijyenik mutfak ve kantin satış alanı olarak prefabrik sandviç panelden yapıldı. Kantinin, klima, elektrik altyapısı ve iç donanımları da vakıf tarafından karşılandı. 

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, sabah Ziyamet’te Halil Falyalı Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nun temelinin atıldığını, okulun 6 ay içinde tamamlanarak, yeni eğitim yılında açılışını yapacaklarını söyledi.

Yenierenköy’de de depreme dayanıklı olmaması nedeniyle okulun bir bölümünün ekarte edildiğini söyleyen Üstel, yeni binayı yaparak, öğrencilerin daha iyi ortamda eğitim almasını sağlayacaklarını belirtti.

Halkın rahat yaşaması ve huzuru için çalıştıklarının altını çizen Başbakan Üstel, “Ne popülizm ne de seçim yatırımı yapıyoruz” dedi.

Dimağ Çağıner ve İçim Çağıner Kavuklu’ya katkılarıyla nedeniyle teşekkür eden Üstel, binanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, Erenköy Lisesi’nde çok kısa süre önce okulun ana binasının eğitime devam edemeyeceği kararının alındığını, prefabrik sınıflar yapılmasının ardından gelen şiddetli yağmur nedeniyle okulla ilgili sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yapıldığını dile getirdi. Çavuşoğlu, yaşananları görmek için davet aldığı okul öğrencisini de yanına alarak konuştu.

“Bakanlık olarak başımız dik, alnımız açık olarak buradayız” diyen Nazım Çavuşoğlu, ana binanın 120 Milyon TL’lik ihalesinin bittiğini, temelin dökülmeye başladığını, çevre düzenlemesi yapıldığını, Erenköy Lisesi’nin gelecek yıl ülkenin en güzel okullardan biri olacağı inancını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da, istikrar içerisinde yola kararlılıkla devam ettiklerini ifade ederek, 10 küsur yıldır çözülmeyen işlerin tek tek çözüldüğünü kaydetti.

Gençlere, “Sürekli sorunları konuşmak, sorunların çözümünü sağlamaz… Birbirinize umutsuzluk değil umut aşılayın” diyen Feyzioğlu, okullarda, hastanelerde, sağlık merkezlerinde, yollarda eksikler ve sorunlar olduğunu, bunları belli bir sıra dahilinde, planlı, programlı şekilde çözeceklerini dile getirerek, “2024-2025 KKTC’nin kalkınma yılı olacaktır. Yolumuz açık olsun” dedi.

Tangül Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ise, vakfın, çocukların, gençlerin sahip oldukları haklara eşit olarak ulaşabilmesi için kurulduğunu ve devletin yanında olduğunu ifade ederek, gençlerin en iyi şekilde eğitim almasının çok önemli olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar