Cihan ve Büşra'nın ölümüne neden olan sürücüde uyuşturucu çıkmadı: Davayı cezaevinde bekleyecek

4 Nisan 2024

Güncelleme: 4 Nisan 2024

A
A

Girne'de Cihan Yüksel ve Büşra Yavuz'un öldüğü kazayı yapan sürücü Gökmen Güniken'in alkolden sonra uyuşturucu testi de negatif çıktı. Zanlı davası hazırlanıncaya kadar 79 gün için cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ

Girne’de 23 Mart Cumartesi günü meydana gelen ölümlü trafik kazasının tutuklu zanlısı Gökmen Güniken, bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. 

Yönetimindeki CS366 plakalı otomobille, önündeki araca makas atmak isterken tekerleğine çarpan ve savrularak kaldırıma çıkan Güniken, yaya olarak yürüyen üniversite öğrencileri Cihan Yüksel, Büşra Yavuz ve Begüm Döşkaya’ya çarpmıştı. Cihan Yüksel olay yerinde, Büşra Yavuz hastanede hayatını kaybetmiş, Begüm Döşkaya yaralı olarak hastaneye kaldırılmışlardı. Sürücü Güniken’in aracında yolcu olarak bulunan Mehtap Kutat'ın da kaza sırasında ayağı kırılmıştı.

Pazar günü görülen ilk duruşmada polis, kaza sırasında alkollü olmadığı tespit edilen zanlının, kanında uyuşturucu olup olmadığının tespit edilmesi için kan alınarak tahlile gönderildiğini bildirmişti. 

Bugünkü duruşmada polis, yapılan analiz sonucu zanlının kanında uyuşturucuya rastlanmadığını belirtti.  

Polis ayrıca olay yerinde kaza anına ait kamera görüntülerinin incelendiğini ve zanlının aşırı süratli bir şekilde öndeki araçlara makas atarak ilerlediğinin görüldüğünü söyledi. Polis, hız tespitiyle ilgili araştırmaların sürdüğünü kaydetti.

Zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, ölen şahısların ailelerin tepkili olduğunu, işlenen suçun ciddi ve ağır olduğunu söyleyen polis, zanlının can güvenliği ve davalarında hazır olması için tutuklu yargılama talep etti.

Yargıç, davaları hazırlanıncaya kadar zanlının 79 günü aşmayacak bir süreyle cezaevinde beklemesine karar verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar