CHP Adıyaman'a heyet gönderdi: Adalete güven açısından önemli bir dava

26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

Adıyaman Adalet Sarayı önünde basına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, İsias davasının Türkiye'deki vatandaşların adalete olan güveninin tesisi için önemli olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsias davasının ikinci duruşması yapılıyor.

İsias Otel'de 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirildi.

Duruşmada söz alan tutuklu bulunan tüm sanıklar, savunmalarının geçerli olduğunu söyledi.

Adıyaman'da bulunan MYK Haber ekibi gelişmeleri canlı aktarıyor...

CHP'Lİ GÖKÇEN DURUŞMAYI TAKİP EDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi, duruşmayı takip etmek için heyet gönderdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen Adıyaman Adalet Sarayı önünde basına açıklama yaptı.

Gökçen, İsias davasını takip etme sebeplerinin tekil olarak değil, depremde hayatını kaybedenlerin tamamının adalet arayışına emsal teşkil etmesi adına olduğunu belirtti.

Gökçe Gökçen, bu davanın aynı zamanda Türkiye'deki vatandaşların adalete olan güveninin tesisi için de önemli olduğuna dikkat çekti.

Gökçen şunları söyledi:

''İsias Otel davası hakikat mücadelesidir. Gerçek neyse, kimin sorumluluğu varsa bu sorumluluğun ortaya çıkması için, sorumluların yargı önünde hesap verebilmesi için önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak İsias Otel davasını Adıyaman'da takip etmeye devam edeceğiz. Bu davayı yalnızca tekil bir dava olarak görmediğimizi, bu davanın sonucunun başka davalara emsal olabileceğini düşündüğümüzü sizlere ifade etmek istiyoruz.''

 

 
İSİAS DAVASI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da bulunan Grand İsias Otel’de 35'i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımındaki Kıbrıslı Türk öğrenciler, öğretmenler ve ailelerden olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede şüphelilerin “bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar cezalandırılmalarını talep etti.

3 Ocak'ta görülen duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, statik proje müellifi Halil Bağcı ve fenni mesul ve statik proje müellifi Erdem Yıldız’ın tutukluluklarının devamına; tutuksuz yargılanan Bilge Açık, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu’nun ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

Davanın ikinci duruşması 26 Nisan 2024 Cuma günü yapılmasına karar verdi.

İKİ KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

29 Mart'ta Mahkeme, yapılan tutukluluk incelemesinde otelin sahibi Ahmet Bozkurt’un oğlu Efe Bozkurt ve Halil Bağcı’nın, yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar