Avcı'dan trafikte caydırıcılık için kesin çözüm: Arabalara 3 ay süreyle el koyun

28 Mart 2024

Güncelleme: 28 Mart 2024

A
A

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkan Avcı, trafikteki cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı ve arabalara 3 ay süreyle el konulması önerisi yaptı.

ZgotmplZ MYK

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, artan ölümlü kazaların ardından cezaların caydırıcı hale getirilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan’ın sunumuyla AdaTV’de ekrana gelen “Masada” programına konuk olan Avcı, ceza olarak arabalara 3 ay süreyle el konulması önerisi yaptı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı (sağda), trafikteki gelişmelerin ülkenin geri kalmışlığının göstergesi olduğunu söyledi.

Mehmet Zeki Avcı’nın öne çıkan açıklamaları şöyle:

  • Altyapıdaki sorun büyük ama onu da yarına düzeltemezsin, yavaş yavaş yapman lazım. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti bütün yollarımızı yapıyor, yapıyor ama biz bakmıyoruz, çukur açılıyor çukur kalıyor orada, çukurdan kaçmak isterken bir yere çarpıyorsun.
  • Yayaların olduğu yerde aydınlatma olmaması bir suç olması lazım. Bir yaptırım olması lazım.
  • Bu ülkede maalesef araçların fenni muayenesi dediğimiz teknik muayene var, devlet size arabayı muayene eder gibi yapıyor, yani sizi kandırıyor, arabaya gözüyle bakıyor ve paranızı alıyor.
  • Ehliyet almak için şoför okula gidiyorum, bana bir kitapçık veriyorlar okumak için. O kitap devlet onayından geçmiş değil, o kitap şoför okulunun bastığı kitaptır.
  • Yazılı sınav yapılmıyor, sözlü sınav da standart bir sınav değildir.
  • Bir şekilde ölene kadar ehliyetini uzatabiliyorsun bu ülkede.
  • Belli suçlarda cezaların daha caydırıcı olması lazım, korkutması lazım. Nedir belli suçlar; Alkol bilinerek işlenen suçtur, öteki ehliyetsiz sürüş, bir diğeri uyuşturucu. En çok işlenen suçlar da raporlara göre bunlarsa, demek ki vatandaş bunları yapmaktan korkmuyor.
  • Bizim önerimiz arabaya 3 ay el koyulması.
  • 100 promil veya 150 promil üstü, mutlaka mahkeme görsün. Yargıç, orada isterse hapis cezası da verebilir, isterse daha yüksek para cezası da verebilir, en azından mahkemeye götürmek, caydırıcılığı da artırır.
  • Gülücük dağıtarak trafik düzelmez, sadece paydaşların istediğini yapmakla, bu işten para kazananların istediğini yapmakla trafik düzelmez.
  • Bu yollar sürate elverişli değildir, bu yollarda sürat mutlaka ölüm getirir. Tüm sürücüleri uyarıyoruz, bu yollar güvenli değil, onun için siz, bu güvensizliğe daha fazla katkı koymayın. Hayatınız ve sevdikleriniz zarar görmesin, başkasına da zarar vermeyin, tehlikeli mayın gibi dolaşmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar