Kadir Gecesi bugün idrak ediliyor

5 Nisan 2024

Güncelleme: 5 Nisan 2024

A
A

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi bugün idrak edilecek.

ZgotmplZ

İslam aleminde, Kur'an-ı Kerim'in  Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı, "bin aydan daha hayırlı olduğu" kabul edilen Kadir Gecesi bugün gece idrak edilecek.

Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alan Kadir Gecesi şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

"KIRGINLIKLARI BİR TARAFA BIRAKIP, KARDEŞLİK VE BERABERLİĞİMİZİN GÜÇLENMESİ İÇİN DUA EDELİM"

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal, Kadir Gecesi münasebetiyle mesaj yayımladı.

Mesajında “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz." diyen Ünsal, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Mübarek ramazan ayını uğurlamaya hazırlandığımız bugünlerde kırgınlıkları bir tarafa bırakıp, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için dua edelim.

Gazze başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören kardeşlerimizin zalimin elinden kurtulması için  bu mübarek gecede dua etmek, gayret göstermek, maddi manevi elinden geleni yapmak her bir Müslümanın insani, vicdani ve dini görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni kutluyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa barış, sağlık, kardeşlik, adalet ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar