Yücesoylu "Now" ekranında vurguladı: Kıbrıslı anneler, Türkiye'deki tüm anneler, tüm kadınların yanında

8 Mart 2024

Güncelleme: 8 Mart 2024

A
A

Karakaya, hak mücadelesini sadece kendileri için değil Türkiye'deki tüm anneler ve kadınlar için sürdüreceklerini vurguladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde "Now" ekranlarında İlke Karagöz'ün "Çalar Saat" programına video bağlantısı ile katılarak, İsias Otel davası sanıkları için olası kast talebini yineledi, hak mücadelesini sadece kendileri için değil Türkiye'deki tüm anneler ve kadınlar için sürdüreceklerini belirtti.

"HAK MÜCADELEMİZİ TÜM ANNELER VE KADINLAR İÇİN SON NEFESİMİZE KADAR SÜRDÜRECEĞİMİZİ TÜM TÜRKİYE'YE DUYURMAK İSTİYORUM"

Karakaya'nın programda yaptığı açıklamalar şöyle:

"Kadınlar Günü aslında her gün. Kadın güçlüdür, kadın olmadan hiçbir şey ayakta kalmaz, kadın bu dünyanın bu toplumun bir temelidir.

Biz 'İsias ortak davamız' diyerek, Şampiyon Meleklerimizin adaleti için mücadele ediyoruz, başta ben ve tüm anneler olarak Kıbrıs'ta, babalar yanımızda ve bu adalet mücadelemiz, hak mücadelemiz bugün de artarak devam ediyor.

Biz Kıbrıs'ta çocuklarımızı Adıyaman'a sadece 5 günlüğüne bir spor müsabakası için yollamıştık ve geleceğimizi, Kıbrıs'ın en zeki, en akıllı çocuklarını, Kıbrıs'ın geleceğini kaybettik. Onlar bir deprem yüzünden ölmediler, onlar bir cinayete kurban gittiler, çünkü usulsüzlükle yapılan bir binada, sadece kalmaktı onların suçu.

Bugün de Kadınlar Günü’nde biz hak mücadelemizi vurgulayarak ve asla vazgeçmeden, son nefesimize kadar bu mücadelemizi sürdüreceğimizi tüm Türkiye'ye duyurmak istiyorum.

Biz 'İsias ortak davamız' diyerek bir davamız başladı, ilk duruşmamız görüldü ve sadece şu anda 11 sanık yargılanıyor. Bu 11 sanık; otelin sahibi ve diğer fenni mesul denilen kişiler. Kıbrıs olarak ve tüm dünya olarak, Türkiye'den destekçilerimizle birlikte diyoruz ki; ‘Bu binanın yapımında sorumlu olan herkesin yargılanması gerekiyor ki, bir daha başka çocuklar ölmesin.’

Biz biliyoruz ki, kamu personellerinde çalışan bu binanın yapımında sorumlu kişiler işler var ve onların yargılanması için de hak mücadelemiz, adalet mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bir an önce kamu personellerinin de yargılanmasını istiyoruz.

Bu özel günde, kadının önemini vurgulayan bu günde tekrar vurguluyoruz, Kıbrıs'tan anneler, aileler, kadınlar olarak; Biz tek yürek olduk ve mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecektir. Tüm sorumlular yargılanana kadar ve deprem suçlularının alması gereken cezayı, yani olası kastla hüküm giyene kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Bu insanların, bu katillerin olası kastla yargılanıp, en ağır cezaları alması gerekiyor. Biz buradan Kıbrıslı anneler ve aileler, sadece İsias için değil, Türkiye'de depremde yanlış yapılan binalar yüzünden canlarını kaybeden tüm annelerin tüm kadınların yanındayız.

Bunun başında Ezgi Apartmanı’nda Nurgül Hanım ve diğer adalet peşindeki aileler. Aynı zamanda Mısra Hanım’ın her zaman yanındayım. Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden tüm canlar için biz buradayız. Bir avuç Kıbrıslı anne, aile, baba tek yüreğiz ve bu adalet mücadelemizi devam ettireceğiz."


6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar